23948sdkhjf

Nature Energy tæt på en investering på en kvart milliard

Udbudsmaterialet er sendt ud

Byrådet i Sønderborg Kommune har netop givet et godkendende nik til ét af to af Nature Energys store biogasprojekter i kommunen.

Gylle & Gas

Biogasanlægget vil når det står færdigt  kunne aftage 600.000 tons gylle årligt.

Heraf produceres op 21 millioner kubikmeter grøn gas, der efterfølgende sendes ud i naturgasnettet.

Dermed er biogasprojektet i Glansager endnu tættere på en realisering, og Nature Energy endnu tættere på at smide 260 millioner kroner efter anlægget. 

- Vi forventer at anlægget står helt klar i tredie eller fjerde kvartal i 2020. Nu skal vi lige have alle tilladelser på plads og have truffet den endelige investeringsbeslutning, siger kommunikationchef hos Nature Energy, Rasmus Winther.

Det lyder af meget, men er nok nærmere en form sag - selvom det er en investeringsbeslutning til 260 millioner kroner. 

Udbudsmaterialet er sendt ud og leverandørerne i Foreningen BioenergiSyd har givet tilsagn om at levere 250.000 ton husdyrgødning til anlægget. 

Det var så Glansager
Næsten sideløbende med projektet i Glansager arbejder Nature Energy med et andet biogasanlæg i Sønderborg Kommune. Der er man dog ikke helt i mål endnu. 

- Det er et intenst projekt. Det tager tid at modne projektet, og så mangler vi en endelig placering, siger Rasmus Winther.

Der arbejdes dog på projektet i Nature Energys udviklingsafdeling, og leverandørerne af gylle er så småt ved at melde sig på banen.

Nature Energy kan dog ikke sige noget om, hvornår der kan tages investeringsbeslutning, første spadestik eller hvornår man regner med, at den første gas sendes ud på nettet.

Projektet er investeringsmæssigt i samme kaliber som projektet i Glansager. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14