23948sdkhjf

Bølgende marker og grønne enge spænder ben for 120 hektar sol

Gavnø Gods er ret langt med planerne om at etablere et 120 hektar stort solcelleanlæg ved Dybsø Fjord nær Vejlø, Svenstrup, Rettestrup og Basnæs i Næstved Kommune.

Men hvis politikerne i Plan- og Erhvervsudvalget følger anbefalingerne, så kan den plan meget vel blive skudt til hjørne.

Det skriver SN.dk

Kommunens nye retningslinjer anbefaler nemlig, at der ikke etableres solcelleanlæg i Bevaringsværdigt Landskab, hvilket området ved Dybsø Fjord netop er udpeget til.

Modstander af anlægget Sten Knarberg vurderer derfor, at Gavnsø Gods ikke kan komme videre med planerne, men formanden for kommunens Plan- og Erhvervsudvalg Daniel Lillerøi vil ikke helt afskrive projektet.

- Ansøgningen fra Gavnø Gods er jo kommet et godt stykke tid, før de nye retningslinjer for opstilling af solceller bliver meldt ud. Den ansøgning har de brugt tid og penge på, og alle har krav på en fair behandling, siger Daniel Lillerøi.

Plan- og Erhvervsudvalget afholder i dag et møde om de generelle retningslinjer for opstilling af solcelleanlæg i kommunen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078