23948sdkhjf

Ulovlige millionaftaler koster affalds-topchef jobbet

En sag om ulovlige indkøb for mere end 300 mio. kr. koster nu jobbet for en af de højestplacerede chefer i affaldsselskabet Amager Ressource Center.

En sag om ulovlige indkøb for mere end 300 mio. kr. og et årelangt systematisk brud på udbudslovgivningen får nu konsekvenser for den øverste ledelse hos et af landets største kommunalt ejede affaldsselskaber, Amager Ressource Center (ARC).

Det bekræfter affaldsselskabet overfor kommunen.dk.

Selskabet har fredag indgået en fratrædelsesaftale med en af de højest placerede chefer, den nu forhenværende energichef Dan Fredskov, der indtil august var konstitueret direktør.

Ifølge den nytiltrådte direktør, Jacob Hartvig Simonsen, er fratrædelsen en direkte konsekvens af, at kommunen.dk siden maj har afsløret, hvordan selskabet i mindst otte år har brudt udbudsreglerne systematisk.

- Baggrunden er, som I dygtigt har afdækket, at vi ikke har været dygtige nok til at lave udbud. På den baggrund har vi vurderet, at det er bedst for ARC og bedst for Dan Fredskov, at vores veje skilles, siger Jacob Hartvig Simonsen.

Det er særligt i energiafdelingen, hvor Dan Fredskov har været øverste chef siden 2007, at selskabet har haft omfattende problemer med at overholde udbudslovgivningen.

Siden 2010 har ARC sendt en lang række millionkontrakter til sammenlagt 306 mio. kr. direkte videre til private leverandører, uden at opgaverne forinden blev sendt i offentlige udbud.

Heraf er 87 procent af de ulovlige aftaler indgået i energiafdelingen, svarende til ulovlige kontrakter for i alt 266,4 mio. kr., viser en kortlægning, som kommunen.dk har foretaget.

kommunen.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra den nu tidligere energichef, Dan Fredskov.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081