23948sdkhjf

- Hvis Apple ringer, tager vi da telefonen

European Energy vil etablere 180 MW sol i Aabenraa Kommune

- I forlængelse af udbygning af etablering af pladskrævende virksomheder med stort strømforbrug er der indkommet ønske om planlægning af et område til flere store solenergianlæg i området vest for Hjordkær mellem Kassø, Hjolderup og Fogderup.

Det det fremgår af dagsordenen på torsdagens møde i vækstudvalget for land og by i Aabenraa Kommune.

Det er European Energy, der ønsker at opstille solenergianlæg på et 440 hektar stort areal med en samlet effekt på op til 180 MW. Anlægget vil kunne producere strøm nok til at dække 50.000 husstandes årlige strømforbrug.

Det er dog ikke sikkert, at det bliver de danske hr. og fru Jensen'er, der kommer til at aftage strømmen fra parken.

Den kommer nemlig til at ligge lige ved det areal, som Apple tidligere har erhvervet og hvor der - muligvis - placeres et datacenter. Det kan derfor være en mulighed, at strømmen ender i datacenteret i stedet for – men langt fra sikkert.

Det fortæller kommunikationschef Joachim Steenstrup fra European Energy.

- Vi har ikke lavet en aftale med Apple. Vi går ikke ud og laver en aftale på strømmen i denne fase af projektet. Det sker først senere. Men vi håber da, at de vil aftage strømmen, og hvis de ringer fra Apple, så tager vi da telefonen, siger Joachim Steenstrup.

Han understreger dog, at projektets realisering ikke er betinget af, at Apple vil aftage strømmen.

Hvis alt går vel, og anlægget smutter gennem det politiske system, så forventer European Energy, at anlægget vil være i drift om to til tre år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093