23948sdkhjf

Vindenergiproduktionen har haft hårde vilkår i maj

Til gengæld går det strålende i solenergi-sektionen

Sommervejret slog i maj måned alle meteorologiske rekorder, og det har gjort de danske solcelleejere til storproducenter af el.

Det skriver Energinet på sin hjemmeside.

Solcellerne har alene i maj produceret cirka 165 GWh, hvilket svarer til det årlige forbrug fra cirka 40.000 almindelige danske husstande.

Solskinnet toppede tirsdag d. 8. maj mellem klokken 13 og 14. Her produceredes der 712 MWh sol, hvilket svarer til 16 % af elforbruget i den samme time. 

Mindst blæsende måned i fire år
I modsætning til solcelleanlæggene har vindmøllerne dog ikke haft travlt den sidste måneds tid. Maj 2018 bliver nemlig også måneden med lavest vindproduktion i flere år, kun cirka 740 GWh blev det til. Det ser ud til at maj bliver den mindst blæsende måned i fire år.

- Når det blæser meget lidt, dækker solen noget af den manglende produktion af vedvarende energi fra vind. Det understreger sammenhængskraften i det danske energisystem, siger Ole Kristoffer Jensen fra Energinets Elsystemansvar og tilføjer: 

- Selv i timen med maksimal elproduktion fra solcellerne dækker solproduktionen langt fra det danske elforbrug. Derfor er vi fortsat afhængige af både vindmøller, kraftværker og udlandsforbindelser for at opretholde den høje danske forsyningssikkerhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143