23948sdkhjf

Sag om varmepriser tager ny drejning

Hjørring Varmeforsynings klage over affaldsselskabet AVV’s priser er kan ende med at koste varmeforsyningens egne kunder millioner.
Striden om prisen, som Hjørring Varmeforsyning betaler for varme fra affaldsselskabet AVV, har taget en ny drejning, der kan ende med at koste varmekunderne dyrt.

AVV svarer igen på anklagen fra Hjørring Varmeforsyning om, at AVV havde sat varmeprisen over et niveau, som stemmer overens med ’hvile i sig selv princippet’. Det skriver Nordjyske.dk.

Hjørring Varmeforsyning gik til Energitilsynet med en klage om, at have betalt 16 mio. kr. for meget for affaldsvarme fra AVV gennem en årrække. Blandt andet har varmeforsyningen oplyst, at de i 2010 betalte 269 kr. pr. Mwh mens gennemsnitprisen for affaldsvarme i Danmark var på 222 kr. pr. Mwh i 2008/09, samt at den varme AVV producerer på biomasse i 2009/10 kostede 246 kr pr. Mwh.

Varmeforsyningen oplyser endvidere, at de køber varme for omkring 30 mio. kr. om året fra AVV.

Helt i overensstemmelse med reglerne
AVV tager til genmæle og hævder, at klagen er baseret på en forkert udregning:

- Varmeforsyningens beregning bygger på en forkert model, mens vores prisudregning bygger på de faktiske omkostninger ved at producere affaldsvarmen, siger formand for AVV, Ole Ørnbøl.

I stedet lyder AVV's modsvar, at Hjørring Varmeforsyning har betalt 36 mio. kr. for lidt over en 10-årig periode. Endvidere er det akkumulerede overskud øremærket en ny ovn, som koster omkring en halv milliard.

Giver Energitilsynet AVV medhold kan regningen på 36 mio. kr. i sidste ende lande hos varmeforbrugerne i Hjørring.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14