23948sdkhjf

Ørsted tjente 2,6 milliarder kroner i første kvartal

Efter milliardnedskrivninger i 2023 tjente energiselskabet Ørsted 2,6 milliarder kroner i første kvartal.

Det viser regnskabet for første kvartal, som netop er blevet offentliggjort. 

Resultatet er dog 19 procent lavere end samme periode i 2023. Det er blandt andet påvirket af en udskudt skatteforpligtelse, skriver Ørsted i regnskabet.

Indtjeningen på driften er dog højere i årets første tre måneder sammenlignet med 2023. Indtjeningen fra havvindmølleparker er steget 18 procent, lyder det.

- Som en del af vores partnerskabs- og frasalgsprogram har vi opnået to milepæle. I USA har vi frasolgt en andel af fire landvindmølleparker med en samlet kapacitet på 957 MW til Stonepeak, og i Europa har vi truffet en strategisk beslutning om at prioritere andre markeder for vedvarende energi på land, og vi har derfor indgået en aftale med ENGIE, hvorunder de køber vores portefølje af landvind og solenergi i Frankrig, udtaler topchef Mads Nipper i en kommentar til regnskabet.

- I dette kvartal har vi været i gang med at bygge 7,6 GW havvind på tværs af vores regioner, og vi har opnået vigtige milepæle ved at færdiggøre konstruktionen af Greater Changhua 1 og 2a i Taiwan og South Fork Wind i USA. Havvindmølleparkerne forventes at blive fuldt idriftsat i løbet af andet kvartal. Vi har forsat fokus på at gennemføre vores projekter og på at reducere risikoen ved de udfordringer, der stadig er i branchens forsyningskæde, lyder det fra topchefen.

Ebitda

Driftsresultatet (EBITDA) eksklusive nye partnerskaber og annulleringsomkostninger for første kvartal udgjorde 7,5 mia. kr., hvilket er 0,6 mia. kr. højere end i samme periode sidste år.

- Som følge af øget produktion fra Greater Changhua 1 og 2a og South Fork Wind og de højere vindhastigheder i første kvartal 2024 udgjorde vores driftsresultat (EBITDA) eksklusive nye partnerskaber og annulleringsomkostninger 7,5 mia. kr., drevet af 18 procent øget indtjening fra havvindmølleparker. Det var i overensstemmelse med vores forventninger, og vi fastholder vores forventninger til EBITDA for hele året, udtaler Mads Nipper. 

Følger planen

Ørsteds forretningsplan for 2024 skrider fremad med Sunrise Wind udvalgt til kontraktforhandlinger og færdiggørelse af to havvindmølleparker

- Vi arbejder målrettet på at gennemføre den forretningsplan, vi fremlagde i februar. En vigtig milepæl er vores Sunrise Wind-projekt på 924 MW, som blev udvalgt til at indgå i kontraktforhandlinger i forbindelse med New Yorks fjerde havvindauktion, udtaler Mads Nipper.

Selskabet fastholder som nævnt sine forventninger til EBITDA for hele året eksklusive nye partnerskabsaftaler og annulleringsomkostninger på 23-26 mia. kr. og bruttoinvesteringer på 48-52 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097