23948sdkhjf

European Energy køber dansk havmøllepark

Dermed træder selskabet ind på markedet for havvind.

European Energy Group træder ind på markedet for havvind. Det sker gennem købet af Sprogø Windpark.

- Det er et vigtige skridt ind i havvind for European Energy. Vindfarmen er et attraktivt aktiv, og vil også give yderligere indsigt og erfaring i driften af en havvindmøllepark, siger Knud Erik Andersen, CEO of European Energy og fortsætter:

- Vi mener, at havvind har en plads i det fremtidige energi-mix, sammen med landvind og solenergi. Med købet af Sprogø Windpark har vi alle tre elementer i vores portfolio.

En veldrevet havmøllepark
Sprogø Windpark ligger i Storebælt nær Sprogø og broen mellem Sjælland og Fyn. Den består af syv 3 MV vindmøller, som producerer strøm, svarende til cirka 16.000 husholdninger årligt.

Sælger af parken A/S Storebælt har siden opførelsen holdt et højt vedligeholdelsesniveau for vindmøllerne, som har sikret en oppetid på næsten 98 %.

- Med Sprogø Havmøllepark vil European Energy overtage en meget veldrevet møllepark, som vil sikre dem en stabil og høj produktion af grøn energi til deres forretning, Sprogø Havmøllepark er samtidig unik med sin placering lige nord for Storebæltsbroen, og parken fungerer dermed som et udstillingsvindue for dansk havvind, siger Mikkel Hemmingsen, adm. direktør i Sund & Bælt. 

Salget forventes gennemført den 1. juni 2018, når de nødvendige myndighedsgodkendelser foreligger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094