23948sdkhjf

El-auktionshus ser frem til mere konkurrence

Efter at det har vist sig, at SKI’s kontrakter ikke overholder EU’s udbudsregler, har SKI opsagt en række rammeaftaler, herunder rammeaftalen for indkøb af elektricitet. Det åbner op for spændende muligheder, mener man hos Get Through Power.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har tidligere slået fast, at el-auktionshuset Get Through Power’s metoder for handel med el er fuldt ud lovlige. Det til trods har SKI nægtet at tage beskyldningerne om, at Get Through Powers ydelse var ulovlig og i strid med EU’s udbudsregler tilbage.

Get Through Power’s direktør, Hanne Kjærskov, finder det derfor yderst interessant, at SKI nu har opsagt rammeaftalen for indkøb af elektricitet. Den hidtidige rammeaftale er at opfatte som ulovlig.

Kan ikke længere komme udenom konkurrence
Hanne Kjærskov fremhæver, at det er erfaringen hos Get Through Power, at der er ”markant” prisforskel, fra auktionen på el starter og til auktionen slutter, i forhold til de bud, som kommer fra de enkelte elselskaber.

– I den forbindelse finder jeg selvfølgelig, at det er uheldigt, at det offentlige - for borgernes regning - tegner kontrakter med elselskaber uden at de har været i konkurrence, siger Hanne Kjærskov.

Samtidig er det Hanne Kjærskovs oplevelse, at kommuner, regioner og andre offentlige institutioner har hidtil har kunnet omgå konkurrence. Blandt andet fordi kommunerne har været meget bange for, at få leverandører, som man ikke handler med i forvejen, fordi det vil afstedkomme meget store arbejdsbyrder i kommunernes bogholderi.

- Det må ikke være et argument for at afholde nogen fra at få det billigste elselskab, slå Hanne Kjærskov fast og fortsætter:

- Kommunerne skal stramme sig lidt an og bruge borgernes penge ordentligt, og hvis det afstedkommer, at man skal have en helt ny leverandør på el-området, så tro jeg også man kan finde ud at løse det.

Venter på at SKI udformer ny aftale
En ny rammeaftale fra SKI vedrørende elhandel ventes først at ligge klar i 2. kvartal af 2011. Hos Get Through Power tager man den tøven, som ligger i udmeldingen som en anerkendelse af, at den praksis for køb af el, som er anvendt hidtil, ikke har været lovlig.

På samme måde finder man det uheldigt, at der i SKI's anbefaling ligger, at kunderne bør vente med at købe el. Således er det problematisk, at kommuner, som ønsker at få afviklet deres elindkøb skal vente til 2. kvartal, hvor rammeaftalen måske bliver færdig før de får lov at købe deres strøm.

- Det tilbud som vi har til kommuner, regioner og andre offentlige myndigheder, det gælder jo sådan set stadigvæk, og uanset hvilken rammeaftale SKI finder ud af at få flikket sammen i forhold til at kunne hjælpe offentlige indkøbere, der har vi stadig det bedste produkt, netop fordi at vi netop kan gå ud og undersøge prisen og få priser fra alle aktører i det danske elmarked. Det vil sige, at vi ikke på forhånd har afskrevet nogen, og det betyder også, at konkurrencen er skarpest, siger Hanne Kjærskov og afrunder:

- Derfor sikrer auktionsydelsen, som vi (GTP, red.) tilbyder kommunerne, det sikrer den billigste pris, og mig bekendt findes der ikke billigere produkter på markedet overhovedet.

Hør hele kommentaren fra direktør i Get Through Power i nedenstående interview
[flash][width]480[/width][height]385[/height][address]http://www.youtube.com/v/qE6yMoltwMQ?fs=1&hl=da_DK[/address][/flash]

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078