23948sdkhjf

Kritik: Elpristavlen er spild af forbrugernes tid

Sådan lyder kritikken fra direktøren for Get Through Power - et online auktionshus for handel med el.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og flere andre instanser henviser elforbrugerne til at bruge elpristavlen til sammenligning af elpriser med henblik på at finde det billigste elselskab. Men det er problematisk, mener Hanne Kjærskov, der er direktør for Get Through Power.

- Forbrugerne er lost, fordi der ensidigt henvises til elpristavlen, også i de elendige breve fra elselskaberne, som kun de færreste forbrugere forstår. Forbrugerne er alt for dårligt klædt på. De mangler saglig information og korrekte anvisninger, lyder kritikken fra Hanne Kjærskov, der forsætter:

- For hvem giver det mening entydigt og kontinuerligt at henvise elforbrugerne til en statslig hjemmeside drevet af elselskaberne, hvor forbrugerne henvises til på egen hånd at udrede 117 produkter, mens de venter på, at elselskaberne af sig selv i fællesselskab bliver enige om at sætte prisen ned?

Igennem direktørens egen virksomhed Get Through Power, der er et online auktionshus for handel med el, kan private og offentlige virksomheder sætte deres el-kontrakt på auktion blandt alle landets elselskaber og derved få overblik over de billigste priser. Sidste år åbnede virksomheden desuden auktionshuset for små erhvervsvirksomheder og private forbrugere gennem det virksomheden kalder Fællesauktion, hvor forbrugerne kan købe en andel af en fælles auktion.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094