23948sdkhjf

Lav interesse for billig strøm

Landets 98 kommuner kan spare pæne summer på deres elforbrug. Men de allerfærreste kommuner har fået øjnene op for, at der er penge at hente. Gribskov Kommune har netop valgt at gå uden om et udbud.
Der er penge at hente ved at konkurrenceudsætte elforbruget i kommunale bygninger som skoler, rådhuse med mere, men de allerfærreste kommuner har fået øjnene op for den mulighed,

Gribskov Kommune har netop valgt at gå udenom et udbud og i stedet skrive kontrakt med den leverandør, kommunen har haft gennem mange år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der skal meget store besparelser til for, at disse ikke bliver elimineret af øgede omkostninger til administration af dobbelt regningshåndtering til henholdsvis distribution og effektforbrug, forklarer Jørn Østergaard, teamleder i Gribskov Kommune.

Dén præmis køber el-auktionsholder, Hanne Kjærskov, direktør i Get through Power, imidlertid ikke. Hun var en af de el-udbydere, der blev vraget, da Gribskov Kommune valgte at blive hos sin gamle leverandør, energiselskabet Dong.

- Den elpris, jeg kunne tilbyde i samme periode, ligger en del under den, kommunen har valgt, siger direktøren i Get through Power og fortsætter:

- Gribskov Kommune har indgået en kontrakt for 2016-2017 år uden udbud, og merprisen er 300.000 kr. Hvis der var blevet udbudt via mig, så kunne Dong også have budt, og de kunne måske have fået Dongs el billigere. Men de kunne også have fået et andet selskab, og det har de åbenbart ikke været interesseret i, siger Hanne Kjærskov.

Kommunernes Landsforening har ingen tal på, hvor mange kommuner, der konkurrenceudsætter deres elforbrug. Direktør Hanne Kjærskov, som blandt andet har Roskilde Kommune og Vejdirektoratet som kunder, anslår, at det er ganske få.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094