23948sdkhjf

Nordjysk Elhandel solgt til nordjyske investorer

Handlen har en anslået værdi på 300 mio. kr. Køberne forventer vækst, idet begrænsninger af selskabets aktiviteter nu bortfalder.
Investorerne bag købet omfatter en gruppe nordjyske erhvervsfolk, herunder Eigild Bødker Christensen, tidligere ejer af Color Print, Michael og susanne Dreisler, tidligere ejere af Dreisler Storkøb samt Ole Bæk, tidligere ejer af Clean Care.

- Vi ser en virksomhed med masser af potentiale for yderligere vækst. Nordjysk Elhandel har gennemgået en imponerende udvikling og har i dag en førende position inden for handel med vindenergi, decentral produktion og CO2 kvoter og kreditter. Det er vores vurdering, at virksomheden har en stærk position i markederne, dygtige medarbejdere og en kompetent ledelse. Med vores baggrund i virksomhedsudvikling og finansiel styring, er det målsætningen at katalysere yderligere vækst i selskabet – både i Danmark og internationalt, forklarer Eigild Bødker Christensen, der er tidligere ejer af virksomheden Color Print og talsmand for investorgruppen.

Sælgerne er Aalborg Kommunes Elforsyningen - AKE Net, Nyfors Entreprise A/S, Frederikshavn Forsyning A/S og Thy-Mors Energi Holding A/S.

- Vi er egentlig kede af, at vi ikke kan fortsætte ejerskabet af Nordjysk Elhandel. Selskabet har gennemgået en fantastisk udvikling, skabt flotte økonomiske resultater og nordjyske arbejdspladser. Til gengæld er jeg meget tilfreds med, at vi nu er lykkedes med at sælge Nordjysk Elhandel til en gruppe af nordjyske erhvervsfolk, som jeg har stor respekt for, og som vil kunne bidrage til at udvikle selskabet yderligere til gavn for erhvervslivet i Aalborg og omegn, udtaler borgmester i Aalborg og nuværende bestyrelsesmedlem i Nordjysk Elhandel, Henning G. Jensen.

Størst fortjeneste fra salget får Aalborg Kommune, som ejer 53 procent af aktiekapitalen i Nordjysk Elhandel.

Begrænsninger af aktiviteterne årsagen til salget
Salget af Nordjysk Elhandel, som ellers er en veldrevet forretning, hvilket et overskud på 82,6 mio. kr. i 2009 illustrerer, skyldes lovgivning, der begrænser det hidtil kommunalt ejede selskabs aktiviteter. Eksempelvis har selskabet ikke måtte beskæftige sig med kommerciel aktivitet som salg af CO2-kvoter. Køberne forventer at den øgede frihedsgrad selskabet får, når det kommer på private hænder, vil danne grundlag for øget indtjening.

- Når selskabet nu kommer ud af det offentlige ejerskab, så stiger frihedsgraderne med hensyn til internationale aktiviteter, og jeg ser også store muligheder på CO2-området, siger Michael Dreisler til Nordjyske.

Han bakkes op af sine medinvestorer.

- Nu hvor begrænsningerne er væk, kan vi gennemføre ting, som ikke lod sig gøre tidligere, så det giver store muligheder for, at virksomheden kan vokse yderligere, siger Eigild B. Christensen,

Vækstplaner allerede på tegnebrættet
Med det nye ejerskab tilføres Nordjysk Elhandel ressourcer til yderligere vækst i Danmark og internationalt. Selskabets ledelse ser ligesom investorerne frem til samarbejdet, og de muligheder det nye ejerskab er ensbetydende med.

- Vi har i direktionen haft et godt samarbejde med vores snart forhenværende ejere. Men selskabet har haft brug for en afklaring af vores mere langsigtede ejerstruktur for at kunne implementere vores strategi. Denne afklaring er nu kommet og vi ser frem til at kunne videreudvikle virksomheden og løsningerne til vores kunder. Samtidigt får vi i vores nye ejerkreds en forretningsmæssig- og kapitalstærk partner, der kan bidrage med ressourcer og stabilitet til at gennemføre vores vækststrategi, fortæller Bo Lynge Rydahl, Adm. direktør i Nordjysk Elhandel.

Nordjysk Elhandels ledelse har ifølge investorgruppen allerede præsenteret planer for nye initiativer.

Aktieposterne overdrages senest den 30. december 2010. Transaktionen er betinget af godkendelse hos handlens respektive parter. Der afholdes konstituerende bestyrelsesmøde på overdragelsesdagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063