23948sdkhjf

Uno-X føler sig gasset ud af markedet

Naturgaseventyr er opgivet efter mindre end ét år af gammel oliekending.
- Jeg har ikke belæg for at sige, at Dong og Naturgas Fyn og de andre holdt prisen ned, fordi vi kom ind på markedet, siger Claus Gottlieb til Energy Supply.

- Men man kan jo selv gætte, siger direktøren for Uno-X Energi, som i oktober 2012 gik ind på naturgasmarkedet, men som allerede 1. juli i år trak sig ud igen og overlod sine kunder til Nordjysk Elhandel.

Uno-X Energi, som er mest kendt for at sælge prisbillig olie, proklamerede i oktober sidste år ved indgangen til sin satsning på naturgas, at man gik efter at erobre en femtedel af markedet.

Ville være det nye Uno-X for gas
Grunden til, at man overhovedet gik ind i naturgas, var, at Uno-X Energi øjnede en mulighed for at gøre naturgas billigere for kunderne.

Uno-X ville være det nye Uno-X for gaskunder.

- Vi kiggede på forskellen mellem indkøbsprisen og den pris, som naturgas blev solgt til, og vi tænkte, at også her kunne vi være den frække dreng i klassen, der kunne giver kunderne et billigt alternativ, siger Claus Gottlieb.

Forventninger blev dog gjort alvorligt til skamme, da Uno-X Energi oplevede, at forbrugerpriserne ikke steg væsentligt i takt med stigende engrospriser, og med de vilkår ville det blive et årelangt og dyrt slid for Uno-X Energi at kæmpe sig ind på markedet.

- Så vi sagde til os selv, at det ikke var det, vi var sat i verden for. Heller ikke selv om vi delvis har elementerne i vores nuværende system til at sælge naturgas, siger han.

Gasset ud af markedet
Claus Gottlieb vil ikke beskylde de gamle aktører for bevidst at have rejst en effektiv indtrængningsbarriere ved at presse prisniveauet.

- Jeg konstaterer bare, at det skete omtrent på samme tid, som vi gik ind på markedet, siger han.

Hos Dansk Energi mener afdelingschef Thomas Krogh dog, at Uno-X Energi har undervurderet en stigende konkurrencetrend på markedet.

- Året 2012 satte rekord i antallet af leverandørskift. Det øger konkurrencen på prisen, og den udvikling har formentlig overrasket Uno-X Energi, siger han til Energy Supply.

Over for Energy Supply afviser Dong Energy dog pure, at Dong Energy har behøvet at mindske sin indtjening.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078