23948sdkhjf

NRGi køber Nordjysk Elhandel

Energiselskabet NRGi har netop købt Nordjysk Elhandel af Neas Energy. Overtagelsen giver 52.000 nye kunder til NRGi og er led i en ambitiøs vækststrategi fra virksomhedens side.
NRGi, der har hovedkontor i Aarhus, har den 22. august indgået aftale med Neas Energy om køb af Nordjysk Elhandel. Med overtagelsen følger 52.000 nye elkunder til NRGi’s kundeportefølje. Det svarer til en forøgelse af det eksisterende kundegrundlag på 25 procent.

Administrerende direktør hos NRGi, Søren Sørensen, er godt tilfreds med aftalen og betegner opkøbet som strategisk vigtigt.

- Med købet af Nordjysk Elhandel ønsker vi at styrke vores kerneforretning, nemlig elsalg. Samtidig skal overtagelsen ses som et vigtigt skridt i vores ambitiøse planer om at stå stærkt i konkurrencen på energi-markedet, lyder det fra Søren Sørensen.

Vil være en af de største
Ifølge den administrerende direktør er NRGi’s mål at blive en af markedets mest lønsomme og største aktører. Han ser kundevolumen som den væsentligste forudsætning for de fremtidige vindere i elsalgsmarkedet, men understreger samtidig, at succesen ikke kommer uden fortsat fokus på værdiskabelse for andelshaverne og optimering af NRGi’s øvrige kommercielle aktiviteter.

Søren Sørensen fortæller desuden, at NRGi også i fremtiden vil vurdere potentielle muligheder for at indgå i branchekonsoliderende tiltag, der kan styrke forretningen.

Nordjysk Elhandel blev stiftet i 1998 af en række nordjyske elselskaber, og selskabet var inden opkøbet ejet af Neas Energy. Direktør Søren Agersbæk Jensen ser positivt på salget.

- I Neas Energy ligger vores kernekompetencer indenfor forvaltning af energiproduktion og engroshandel. Det har været spændende at være med til at ”åbne” privatkundemarkedet i Danmark. Men salg til private elkunder indgår ikke i vores strategi fremadrettet, og vi er derfor glade for at kunne sælge aktiviteterne til NRGi, der har vækstplaner for detailområdet, siger Søren Agersbæk Jensen.

Parterne ønsker ikke at oplyse de økonomiske aspekter af opkøbet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079