23948sdkhjf

Tyra får en make-over for 21 milliarder

Det er den største danske investering i Nordsøen nogen sinde.

Tyra-feltet i Nordsøen bliver fuldt genopbygget fra 2019-2022.

Mærsk Olie og Gas har på vegne af parterne i DUC annonceret, at man netop har taget den enelige investeringsbeslutning om fuld genopbygning. En investering på 21 milliarder kroner.

- Det glæder mig, at investeringsbeslutningen nu formelt set er truffet. Den fulde genopbygning af anlæggene på Tyra-feltet er afgørende for den fortsatte udvikling i Nordsøen. Tyra–anlæggene er central infrastruktur – ikke kun for Mærsk, men for al indvinding af naturgas i den danske del af Nordsøen, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

- Tyra har været et central aktiv I Maersk Oils historie, og vigtig for Danmarks forsyningssikkerhed. Genopbygningen af Tyra-feltet er den største investering, der er foretaget i den danske del af Nordsøen, og når det er gennemført i 2022, har produktionen fra Tyra-feltet alene potentiale til at dække Danmarks gasforbrug i årtier, siger Maersk Oils administrerende direktør, Gretchen Watkins.

Nu kan arbejdet begynde
Baggrunden for investeringsbeslutningen er, at havbunden under anlæggene er sunket mere end fem meter, siden de blev bygget i 1984. Det slider på anlæggene og kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Derfor er der nu behov for en betydelig renovering.

Anlæggene på Tyra-feltet vil være lukket på grund af genopbygningen fra november 2019. Det forventes, at produktionen kan genoptages i juli 2022.

Ved fuld produktion vil det nyrenoverede Tyra-felt levere nok naturgas om året til at dække behovet i 1,5 millioner danskeres hjem i 25 år endnu.

Maersk Oil er Tyra-feltets operatør på vegne af DUC, et partnerskab mellem A.P. Møller - Mærsk (31,2 procent), Shell (36,8 procent), Nordsøfonden (20 procent) og Chevron (12 procent).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11