23948sdkhjf

Bioenergiproduktion kan både skabe jobs og leve op til miljøkrav

2000 potentielle jobs, det er hvad der gemmer sig bioenergiområdet i Limfjordsområdet. Miljøregler og problemer med finansiering bremser dog for det store potentiale lyder kritikken
Sats på afgrøder, som kan anvendes til produktionen af bioenergi. Det er det nye forslag fra landbrugets brancheforening, Landbrug & Fødevarer, der giver sin kritik af vandrammedirektivet miljømål en mere positiv vinkel.

- Beregningerne viser, hvor langt man vil kunne nå med en intelligent miljøregulering, der ikke ensidigt går efter at begrænse landbrugsdriften, men i stedet er indrettet på at skabe nye forretningsområder, vækst og beskæftigelse. Men der skal politisk vilje og handlekraft til at nå målet, siger Niels Jørgen Pedersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer

Flere elementer skal spille sammen
Brancheorganisationens udregning viser, at vandrammedirektivets mål kan efterleves. En omlægge af 100.000 ha landbrugsjord til pil, og dertil udnyttelse husdyrgødning til biogas, før det anvendes som gødning vil muliggøre, at man ikke behøver skære i regionens husdyrproduktion. Samtidig skabes grundlaget for grøn vækst og energiproduktion.

- Hvis man udnytter husdyrgødningen fra de sårbare arealer til biogas og iværksætter en massiv produktion af energiafgrøder, behøver man ikke tage jord ud af drift for at nå miljømålene i vandplanerne. Samtidig er man sikret en energiproduktion, der kan forsyne 230.000 husstande med grøn energi, forklarer Niels Jørgen Pedersen.

Det skal kunne skabe 2.000 arbejdspladser. tidligere var Landbrug & Fødevarers vurdering. at vandplanen ville koste 5.100 jobs i Limfjordsområdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094