23948sdkhjf

Overgaard Gods tester el-prisen på auktion

I oktober 2010 satte Overgaard Gods deres el-indkøb på auktion hos el-auktionshuset Get Through Power. Det har man ikke fortrudt på godset
Overgaard Gods havde ingen klare forventninger om besparelser ved at sætte deres el-indkøb på auktion. Derfor var forløbet og reaktionerne ekstra positiv

- Det var mere vildt end jeg havde forestillet mig - rigtigt spændende faktisk. Jeg havde forestillet mig, at de måske gav et enkelt bud, hvis de så, at de for eksempel var på andenpladsen, men de bød jo helt vildt, fortæller forvalter ved Overgaard Gods, Karsten Roslev.

Oplevelsen betyder, at auktionen har givet godsets hidtidige måde at indkøbe el på konkurrence.

- I anden runde kom prisen 30% ned i forhold til første bud, og så der er altså rigtig mange penge at spare, siger Karsten Roslev, og fortsætter, Med den oplevelse vi har haft med el-auktionen, er der ingen tvivl om, hvor vi skal henvende os, hvis vi beslutter at lave om på vores nuværende måde at handle el på og eventuelt vælger at skifte handelsform og indgå en fastpriskontrakt.

Køber kan vælge frit
Overgaard Gods fastsatte dato og tidspunkt for auktionen inde i det virtuelle auktionshus og gav dermed alle elselskaberne automatisk besked om auktionens afholdelse og desuden adgang til de detaljer om godsets forbrugsstørrelse, placering af målere og ønsket kontraktform, som auktionshuset havde uploadet. På dagen for auktionen kan køber logge på auktionshuset fra sin computer og følge med i alle elselskabernes bud på kontrakten og forsøg på at opnå en førsteplads på auktionen.

El-køberen er ikke forpligtet til at tage det billigste bud. Er der er et firma, som man ikke ønsker samarbejde med, eller omvendt et firma, som man meget gerne vil samarbejde med, men som måske ikke leverer den billigste pris på auktionen, står det stadig køberen fuldstændig frit at vælge til eller fra blandt buddene. Desuden står det køber frit for at forkaste alle bud, hvis man ikke mener, at de budte priser lever op til forventningerne.

- Man kan frit sidde og følge med i, hvad de enkelte selskaber byder undervejs i processen og så er det rart, at man stadig frit kan vælge, når auktionen er slut, siger Karste Roslev.

Forskellige muligheder
Overgaard Gods handler deres el til spotmarkedspriser og dermed er gevinsten ved at sætte deres elforbrug på auktion begrænset. Spotpriserne følger den pris der, time for time, sættes på el børsen NordPool, så der er ikke de samme potentielle besparelser i auktionen, som hvis man går efter at indgå en fastpris kontrakt.

Der hvor Overgaard Gods kunne hente en gevinst ved auktionen var udelukkende på det faste tillæg til den altid meget svingende spotpris.

El-auktionshuset Get Through Power åbnede officielt d. 29. april 2010 , og giver 50.000 danske virksomheder mulighed for at holde online auktioner på elforbruget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172