23948sdkhjf

Hobro Varmeværk slukker for affaldsvarmen

Fin tænding på Hobros nye fliskedel.

I sidste uge blev den første prøvekørsel på Hobro Varmeværks nye fliskedel sat i værk og kedlen opførte sig som den skulle.

Det skriver Nordjyske.

Første prøvetænding strakte sig over et døgns tid og til sidste sneg produktionen sig op mod en fjerdedel af kedlens maksimale effekt.

Flisfyringsanlægget har en indfyret effekt på 10 MW, men da anlægget forsynes med varmepumpe og røggaskøling kan det komme op på 13 MW.

Tilbage på affaldet
Efter det første døgn på flis blev der dog lukket ned for kedlen igen, og varmeværket koblede sig igen på Reno Nords affaldsforbrændingsanlæg i det tidligere Fælles Forbrænding ikke lang derfra. 

Over weekenden er der foretaget en række tekniske målinger og justeringer af nyanskaffelsen.

Igen i denne uge er der blevet fyret op for fliskedlen, som frem mod mandag den 4. december varmer op til at blive hovedleverandør af fjernvarme til hobroenserne. 

Endegyldigt slut
Den 4. december 2017 lukker Hobro Varmeværk nemlig definitivt af til livlinen Reno Nords affaldsvarme og skal derefter klare sig selv.

I spidslast-situationer vil varmeværket dog fyre op under oliekedlen på Hostrupvej, men den energi er næsten tre gange dyrere end affaldsvarme og flisvarme, så det gælder om at holde brugen af oliekedlen på et minimum.

Det var egentlig meningen, at Reno Nord skulle levere varme til Hobro Varmeværk frem til årsskiftet, men parterne er blevet enige om, at den 4. december er den perfekte skæringsdato.

- Ved at vi selv påtager os det fulde ansvar allerede 4. december får vi indhentet en masse driftserfaring, inden de store frostgrader sætter ind, siger Søren Sørensen, bestyrelsesformand hos Hobro Varmeværk.

Investering på 100 millioner
Hobro Varmeværk har investeret omkring 100 millioner kroner i kedlen med tilhørende skorsten, bygninger til mandskabsfaciliteter samt rør og installationer og en 4.000 kubikmeter stor akkumuleringstank.

Det er Arkikon, der har slået stregerne til det byggeriet, mens Tjæreborg Industri har leveret flisfyringsanlægget.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078