23948sdkhjf

Maabjerg kan få 140 millioner til biobrændstoffer

Ny vækstpakke ser ud til at være skræddersyet til Maabjerg Energy Center
Den vækstpakke, som regeringen, Dansk Folkeparti og de radigale søndag præsenterede, indeholder 140 millioner kroner til at fremme produktionen af avancerede biobrændstoffer. Og de penge kan ifølge Dagbladet Holstebro-Struer meget vel lande hos Maabjerg Energy Center.

Ganske vist står der ikke Maabjerg Energy Center noget sted i aftalen - men det er planerne om at lave et andengenerations bioethanolanlæg i Måbjerg, der er tænkt på, når der står "avancerede biobrændstoffer" i aftaleteksten. Det lader flere politikere forstå, skriver dagbladet.

I aftaleteksten står der, at "der afsættes en pulje på 20 mio. kr. om året i 7 år til fremme af produktion af avancerede biobrændstoffer. Aftaleparterne vil blive præsenteret for et oplæg til den nærmere udmøntning af puljen i første halvdel af 2018".

- Det er rigtigt, at beløbet ikke direkte er målrettet et enkelt projekt, og at alle i princippet kan søge dem. Men i de forhandlinger, som jeg har været med i siden august, hvor vi har forsøgt at få Maabjerg-projektet på skinner igen, har beløbet 140 millioner kroner været det, som man arbejdet på. Så jeg er ikke i tvivl om, hvilket projekt, der har været i tankerne, da man lavede aftalen, siger det konservative folketingsmedlem Orla Østerby til dagbladet.

Maabjerg Energy Centers planer om at lave verdens største andengenerations bioethanolanlæg forventes at kunne skabe op imod 1.000 arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062