23948sdkhjf

Fusion mellem Faxe Forsyning og Stevns Forsyning skal skabe Trekilde Forsyning

Hensigtserklæring mellem Faxe Kommune og Stevns Kommune om det nye forsyningsselskab er på plads. Den endelige godkendelse ventes at komme i 2011.
Administrationen for Trekilde Forsyning samles i Faxe Forsynings nuværende lokaler i Haslev

Effektivisering via fusion
Sammenlægningen af forsyningsselskaberne de to kommuner imellem har til formål at effektivisere en række processer og dermed spare ressourcer. Det ses som en forudsætning for på bedste vis at klare udfordringer, som følger med udgifter til klima, rensningsanlæg og kloakering. Udfordringer, som på mange felter er ens for de nuværende forsyningsselskaber.

- Derfor gælder det om at stå sammen for at få mest ud af de ressourcer, de to selskaber har hver især i dag. Så vi gennemfører fusionen for at opnå stordriftsfordele samtidigt med, at vi får endnu mere service til borgerne og endnu mere fokus på miljøet, siger borgmester i Faxe Kommune, Knud Erik Hansen.

Spildevandstaksterne forbliver forskellige i Faxe og Stevns kommuner efter fusionen, da det er den enkelte kommune, som fastsætter taksterne for vand og spildevand.

Bestyrelse og direktion
Trekilde Forsyning får en otte mand stor bestyrelse. Tre medlemmer udpeges af hver af de to kommuner og de to sidste udpeges af medarbejderne.

Formand for Trekilde Forsyning bliver René Tuekær fra Faxe Kommune, mens Flemming Petersen fra Stevns Kommune bliver næstformand.

John Buur Christiansen fra Faxe Forsyning fortsætter som administrerende direktør, mens Jesper Koziara fra Stevns Forsyning fortsætter som teknisk direktør i Trekilde Forsyning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094