23948sdkhjf

ThermoNova Varmepumper lander sin hidtil største ordre

Med bare et år på bagen må virksomheden ThermoNova siges at være ret ny på den danske energiscene. Men folkene bag, Mads Hougaard og Steen Fristrup, er langt fra debuttanter – tilsammen har de mere end 24 års erfaringer fra varmepumpeindustrien.

Nu har den lille ny virksomhed vundet sin hidtil største ordre målt på omsætning.

- Vi ser det som en blåstempling af ThermoNovas teoretiske kompetencer og praktiske erfaring med varmepumper, når vi efter en længerevarende udvælgelsesperiode med kompetente folk på den anden side af forhandlingsbordet bliver udvalgt som den bedste leverandør til opgaven, siger Mads Hougaard.

Opgaven, som han hentyder til, er leveringen af en decentral varmeforsyning til nyudstykningen i Vester Nebel ved Kolding.

8.500 meter jordvarmeslange
ThermoNova er valgt som totalentreprenør og er ansvarlig for projektering af hele produktionsanlægget, inklusiv jordslangekredse, teknikbygning, varmepumpeanlæg og varmeakkumulering.

Anlægget består af en 240 kW jordvarmepumpeanlæg, en 160 kW el-patron til reservedrift og 8.500 meter horisontal jordvarmeslange.

- Jeg har Googlet lidt efter store danske jordvarmeanlæg og det ser ud til at jordvarmeanlægget bliver det 2. største i Danmark som er i drift. Det er vi selvfølgelig stolte over at skulle opføre, siger Mads Hougaard.

Anlægget skal producere varme til 70 boliger i udstykningen.

Store ambitioner
ThermoNova har til projektet i Vester Nebel selv udviklet varmepumperne. De yder hver 80 kW ved en temperatur på 65 grader.

Netop egenudvikling er en kompetence som ThermoNova gerne dyrker. 

Tidligere på året har selskabet lanceret sin egen serie af varmepumper henvendt til industri, landbrug og store bygninger.

Ambitionerne er nemlig store hos den lille virksomhed i Nibe.

- Vi afsætter primært vores produkter via danske forhandlere og samarbejdspartnere, men vi har ambitioner som strækker sig ud over landets grænser, siger Mads Hougaard. 

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126