23948sdkhjf

Øresundsbroen sender solcelleanlæg i udbud

Der kan bydes på 250 kWp-solcelleanlæg frem til 6. november.

Øresundsbro Konsortiet og Svedab indsendte tidligere på året en byggetilladelse til opførelsen af et 4.300 kvadratmeter stort solcelleanlæg ved broens betalingsanlæg på svensk jord.

Nu er parterne kommet videre i processen og har sendt en rammeaftale på solcelleanlægget i udbud.

- Vi har valgt at udbyde en rammeaftale for solcelleanlæg med en indledende rekvisition på 250 kWp samt 150 kWp option - altså 1500 kvadratmeter solceller, oplyser Øresundsbro Konsortiet i en mail til Energy Supply.

Men det kan meget vel blive til mere - da man har byggetilladelsen til at opføre de tidligere nævnte 4300 kvaddratmeter.

- Vores ambition er sammen med vores solcelleleverandør partner løbende kigge på muligheder for udvidelser på solcelleanlægget til gavn for vores forretning, miljøet og vores kunder. Vi har de myndighedsmæssige rammer på plads for at udbygge området omkring betalingsanlægget til 700 kWp solcelleanlæg svarende til ca. 4300 m2 solceller.

Solcellepanelerne skal placeres mellem nord- og sydsiden af betalingsanlægget, og ligge mindst tre meter fra kørebanen, bag autoværn og vejbelysning og opgaven hos Øresundbro Konsortiet består blandt i projekt-, design- og myndighedsbehandling, klargøring af det område, hvor solcellerne placeres, etablering og idriftsættelse af solcelleanlægget, verifikation og dokumentation af anlægget og en garanti for en årlig minimums produktion.

Solcelleanlægget skal være med til at mindske Øresundbro Konsortiets strømforbrug med op til 10 procent. Strømforbruget går i dag til betalingsstationen og administrationsbygningerne på Lernacken og til belysning langs motorvejen og til pumper, ventilation, sikkerhedssystemer og belysningen i tunnelforbindelsen.

Opdateret 30. oktober 2017, kl 07:33

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095