23948sdkhjf

Skive Fjernvarme viser sin forgasnings-succes frem

Deltagere fra 17 lande samles mandag den 23. oktober og tre dage frem til en konference om forbrændings- og forgasningsteknologi i Skive. 

Det er to arbejdsgrupper under IEA, Det Internationale Energi Agentur, der er gået sammen om at arrangere en workshop og konference i Danmark om fluid bed teknologi til omsætning af biomasse og affald. 

Konferencen indledes med møder i de to arbejdsgrupper, hvorefter der holdes en fælles workshop. Her vil hele 17 af deltagerne giver en kort præsentation af deres resultater indenfor fluid bed-teknologien.

Fordobling af produktionen
I forbindelse med konferencen er der indlagt et besøg hos Skive Fjernvarme og et oplæg ved Skive Fjernvarmes direktør Tage Meltofte.

Det er der fordi Skive Fjernvarmes succes med forgasning af biomasse i form af træpiller er en af årsagerne til at de 47 forskere og teknikere fra de 17 forskellige lande har valgt at deltage i konferencen.

Tage Meltofte vil på konferencen fortælle om Skive Fjernvarmes erfaringer med fluid bed teknologien.

Hjertet i Skive Fjernvarmes forgasningsanlæg, der blev opført i 2005 på Thorsvej i Skive, er netop en fluid bed reaktor, der blev opført som et demonstrationsanlæg. Efter en række indkøringsproblemer er det – blandt andet takket være et samarbejde med det danske ingeniørfirma Haldor Topsøe om udvikling af nye katalysatorer – lykkedes at få teknologien til at fungere med langt færre driftsstop end tidligere.

Det er derfor lykkedes at gennemføre mere end en fordobling af el- og varmeproduktionen på Skives forgasningsanlæg.

Den biogas, der produceres på anlægget i Skive, anvendes til at producere el og varme via tre gasmotorer, der tilsammen kan levere ca. 6 MW el og ca. 11 MW fjernvarme.

Tre dage
Ud over Tage Meltofte vil der på konferencen være oplæg af John Bøgild Hansen fra Haldor Topsøe A/S og Morten Tony Hansen fra Ea Energi Analyse.

Konferencen, der varer hele tre dage, afsluttes med besøg på Skive Fjernvarmes forgasningsanlæg og en tur til det nye testcenter for havvindmøller i Østerild i Thy.

Konferencen finder sted på Hotel Strandtangen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143