23948sdkhjf

BK Engineering og BK Aalborg bliver lagt sammen under navnet Aalborg CSP A/S

Sammenlægningen bliver en realitet pr 1. januar 2011
BK Engineering er hovedsageligt leverandør af ingeniørarbejde til datterselskabet BK Aalborg, der er verdenskendt for leverancer af kedelsystemer til solanlæg. Derudover leverer BK Engineering bl.a. ydelser til Det Danske Forsvar.

Det nye navn CSP står for Concentrated Solar Power, som er den faglige betegnelse for den type af solenergi virksomheden beskæftiger sig med.

Soltårne udbredt syd for grænsen
BK Engineering og BK Aalborgs kerneprodukt er kedler til solanlæg, hvor en mængde spejle reflekterer solstråler op på et soltårne, hvor strålerne rammer og opvarmer en kedel med vand. Den damp der dannes kan bruges til at producere elektricitet.

Denne type teknologi har de bedste forhold tættere på ækvator, så det er her kunderne besøges. PT. arbejder BK Engineering og BK Aalborg blandt andet på at udvikle et soltårn, som producerer 250 KWe – 10 MWe.

Virksomhederne beskæftiger sig også med solanlæg, som anvende parabolske trug. Spejle i trugene reflekterer solens stråler til et rør trugene. I røret opvarmes olie. Derved dannes damp, som driver en turbine, der producere elektricitet.
Teknologiens anvendelsesmuligheder i det danske fjernvarmesystem er nu ved at blive undersøgt.

Netop kåret som Årets Ejerleder 2010
For kort tid siden blev BK Engineering udnævnt som ejerleder i Nordjylland . D. 8. november blev virksomheden så også hædret som den bedste ejerledede virksomhed i 2010. Juryen begrundede blandt andet kåringen med gode scorer indenfor kriterierne grøn energi, innovation, eksportpotentiale, personalepleje, globalisering og socialt ansvar.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073