23948sdkhjf

Varmeanlæg møder modstand i Dronninglund

Anlægget er spild af rent grundvand, lyder kritikken.

Dronninglund Fjernvarme holder i denne uge generalforsamling og allerede forud for mødet ved selskabet, at der foreligger en klage mod planerne om at etablere et grundvandsbaseret varmeanlæg i tilknytning til solfangeranlægget, der allerede pryder markerne vest for Dronninglund.

Det skriver Østvendsyssel Avis.

Det er Østvendsyssel Råvandsforsyning, der klager over projektet.

Her er bestyrelsesmedlem Ole Th. Christensens bekymret for den voldsomme oppumpning af rent grundvand, cirka 1.600.000 kubikmeter i en periode på 5-6 måneder, hvilket han kalder spild af rent grundvand. Samtidig bekymrer det ham også, at samme mængde vand skal sendes til nedsivning tæt på rundkørslen ved Ø. Thorupvej, hvilket ifølge ham udgør en fare for nedsivning af persticidrester og nitrat i grundvandet.

Formand for Dronningslund Fjernvarme Carsten Møller Nielsen forstå ikke kritikken. 

- Vi er gået grundigt til værks og har i forundersøgelsesfasen brugt cirka 2,5 mio. kr. på at sikre tilbundsgående undersøgelser af projektes påvirkning af miljø- og vandressourcer. Resultaterne heraf viser, at der er god samfundsøkonomi, selskabsøkonomi og brugerøkonomi i at realisere projektet, siger han til avisen.

Energistyrelsen har støtte projektet med 4,5 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063