23948sdkhjf

Sintex A/S nyder godt at Verdo A/S’s brintproduktion i Hobro

Fokus på brintteknologi har skabt veludbygget produktion og infrastruktur til brint
Den Hobro-baserede metalvirksomheden Sintex A/S anvender i dag 75 procent brint produceret af Verdo A/S i sin produktion. Ved udgangen af 2010 forventer man at al den brint der anvendes i produktionen vil være lokalt produceret.

Den Hobro-baserede metalvirksomhed Sintex A/S har brint som et kerneelement i produktionen af rustfrit stål. Derfor sætter man stor pris på den veludbyggede brint-infrastruktur, der sikrer faste leverancer.

- Brint spiller en afgørende rolle for vores forretning. Uden brint ville vi ikke være i stand til at producere så konkurrencedygtige og stærke metalemner, som vi gør. Med Verdo som lokal producent og leverandør er brintkvaliteten samtidig blevet højnet, og det har banet vej for udvikling af nye og spændende produkter. Brinten åbner også mulighed for nye forretningsområder for innovative iværksættere i det nordjyske - og med nye virksomheder følger nye arbejdspladser. Den slags tiltag er klart med til at gavne det nordjyske erhvervsliv, siger Peter Christensen.

Stor tilfredshed og økonomisk gevinst
Samarbejdet blev iværksat allerede inden Sintex’s produktionsanlæg stod færdigt, og det har været til glæde for alle parter. For Sintex betyder adgangen til lokalt produceret brint både en gevinst økonomisk og klimamæssigt, da den hidtidige leverance er kommet fra Tyskland.

Hydrogen Valley skal tiltrække virksomheder indenfor brint og brændselsceller
I Hobro er et 8 HA stort område kaldet Hydrogen Valley udlagt til brintindustri. På den konto er det indtil videre lykkedes at skabe 65 videnstunge arbejdspladser.

- Og de næste par år vil vi intensivere vores arbejde med at gøre Hydrogen Valley kendt. For vi vil have, at de internationale virksomheder bliver opmærksomme på de muligheder, der er i Hobro, når udviklingsprojekter eller europæiske/skandinaviske hovedkvarterer skal placeres, siger Lars Udby, direktør hos Cemtec – Erhvervscenter for Energi- og Materialeteknologi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111