23948sdkhjf

Efter rekonstruktion: Samarbejdspartner satser stadig på solceller

Offentliggørelsen af Gaia Solars rekonstruktion har ikke alene ramt ledelse, ansatte og kunder men også en række virksomheder som solcellevirksomheden havde indgået samarbejde med.

En af dem er selskabet SustainSolutions, som sammen med Gaia Solar blandt andet har opstillet et solcelleanlæg hos Hjemly fri- og idrætsefterskole på Fyn.

Samarbejdet mellem parterne var dog mere formaliseret end som så.

SustainSolutions, Gaia Solar og Steni kunne nemlig sidste år på Building Green præsentere en one-stop-shop for energirenoveringer – hvor SustainSolutions leverede ventilation, varme, belysning og finansiering, Gaia Solar solcellerne og Steni tag- og facadeelementerne.

Svært at navigere i
Direktør Christian Niepoort hos SustainSolutions er berørt af den seneste tids uroligheder omkring Gaia Solar. 

Han beklager situationen dybt, men understreger samtidig over for Energy Supply, at når så erfaren og dygtig en aktør som Gaia Solar har det svært, så er det et udtryk for, at betingelserne på markedet har været vanskelige at agere efter i de senere år.

- Stop-go i forhold til reglerne skaber jo meget store udsving i efterspørgslen, hvilket gør at det er vigtigt at have flere teknologier på hylderne i forhold til, hvad man kan tilbyde kunderne ved en energirenovering, siger Christian Niepoort til Energy Supply.

Overtager ansatte
Selvom SustainSolutions ikke samarbejder med Gaia Solar længere, så betyder det ikke, at SustainSolutions pakker solcelle-projekterne væk.

- Vi har en stærk tro på, at solceller har en vigtig plads på det danske marked, da de, også med de nye regler, faktisk er en rigtig god forretning for en stor del af vores kunder, siger Christian Niepoort og tilføjer:

- Vi har derfor valgt at byde velkommen til to dygtige medarbejdere fra Gaia Solar, så SustainSolutions nu har hele kompetencen til at levere færdige turn-key solløsninger til blandet andet boligforeninger og virksomheder. Samtidig har vi indledt et bredere samarbejde med en række andre aktører indenfor solcelleområdet.

SustainSolutions så dagens lys i sommeren 2015, da PKA investerede 300 mio. kr. i selskabet, der skulle installere fuldt finansierede energibesparende løsninger på ejendomme. Energiløsningerne skulle betales gennem energibesparelsen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Semco Maritime bringer sin erfaring i spil på energiøen
Millionstøtte til udvikling af flydende substation
Spinder guld på hybridgeneratorer
Sådan sparer Aalborg-fabrik flere gigawatt
Naboer til energiøens omformeranlæg frygter byggestøj og usælgelige ejendomme
Sønderborg Forsyning forventer ekstra indsats fra Energistyrelsen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.125