23948sdkhjf

Nyt rekordresultat i Danske Commodities

Danske Commodities A/S kom for 2009 ud med endnu et rekordresultat. Med et resultat før skat på 225 mio. kroner steg indtjeningen 27 procent i forhold til året før.
Selskabet indfriede dermed målsætningen om et resultat mindst på niveau med 2008. Yderligere investering i dygtige medarbejdere, udvidelse af ledelsen og fortsat fokus på kontrolleret vækst og god risikostyring vil være grundstene i virksomhedens udvikling fremadrettet.

Meget tilfredsstillende
Danske Commodoties kom ud af 2009 med en omsætning på 2,1 mia. kr. og et resultat før skat på 225 mio. kr. Og selvom omsætningen faldt med 300 mio. kr, så er stifter Henrik Lind tilfreds.

- Også i 2009 leverede vi flotte resultater [...]. Alt i alt må det siges at resultatet for 2009 er meget tilfredsstillende, udtaler selskabets stifter og hovedaktionær Henrik Lind.

Selskabet har i 2009 været i stand til at implementere tre nye og væsentlige forretningsområder, der i dag alle bidrager til selskabets indtjening. Selskabet står derfor godt rustet til fremtiden, hvor fortsat fokus på kontrolleret vækst med risikostyring og værdiskabelse højt på dagsordenen vil være omdrejningspunktet for den videre udvikling. Sideløbende hermed har eksisterende forretningsområder også fortsat bidraget pænt til udviklingen.

16 lande – indtil videre
Selskabet er aktiv i 16 lande og forventer fortsat ekspansion. Strategien på længere sigt åbner op for, at det ikke er urealistisk at selskabets aktiviteter på sigt også kommer til at omfatte lande, der ligge uden for Europa.

- Endvidere er vores nye forretningsområder i form af handel med gas, handel med finansielle produkter og vores fortsatte fokus på Engros-kunder nogle af de forhold, der kommer til at præge selskabet fremadrettet, udtaler Henrik Lind

Selskabet tæller i dag 33 ansatte og der pågår løbende nyansættelser, primært til de nye forretningsområder.

Ledelsen udvides
Selskabet udvider pr. 1. juni direktionen. Selskabet har ansat Torben Nordal Clausen, der kommer fra en stilling som Executive Vice President og CFO i Bunker Holding med ansvar for strategi og finans. Ansættelsen betyder, at direktionen fremadrettet udgøres af to personer. Torben Nordal Clausen kommer således til at arbejde tæt sammen med selskabets CEO, stifter og hovedaktionær Henrik Lind, der siden opstart egenhændigt har varetaget den daglige ledelse af selskabet.

- Jeg er utrolig glad for at vi har været i stand til at tiltrække en kapacitet som Torben. Han har en fantastisk ballast på mange områder, og jeg er sikker på at han både på det operationelle og i forhold til selskabets fremtidige strategiske udvikling kan bidrage væsentligt via hans baggrund, hans erfaring og ikke mindst hans indstilling, udtaler Henrik Lind.

Fortsat høje ambitioner om vækst
Med udvidelsen af ledelsen indikerer selskabet dermed også, at man fortsat har store ambitioner om at vokse på bundlinjen.

Udover indtjeningen er selskabet i løbet af de seneste halvandet år vokset i form af nye forretningsområder.

På de markeder, hvor Danske Commodities A/S opererer, er vækstpotentialet fortsat betydeligt og kunsten bliver at finde balancen mellem forretningsudvikling, eksekvering og risikostyring.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079