23948sdkhjf

Danskere får fleksibel elpris i julegave

Kunder og markedet har ventet længe på muligheden for, at også de private husholdninger og mindre virksomheder kan afregnes på timebasis – den såkaldte flexafregning. Oprindeligt skulle det have været muligt fra sommeren 2016, men uafklarethed om håndtering af de nettoafregnede solcellekunder har skubbet beslutningen.

Energinet.dk har nu besluttet, at de vil tillade opstart af flexafregning fra 1. december 2017. Beslutningen betyder, at vi som samfund nu kan få yderligere værdi af de fjernaflæste målere, der allerede er opsat og de, som vil blive opsat i løbet af de kommende år.

Muligheden åbnes for langt de fleste kunder. Årsafregnede solcellekunder kan dog ikke i første omgang blive flexafregnede. Energinet.dk har nemlig behov for en godkendelse fra Energitilsynet, inden disse solcellekunder kan inkluderes.

Udfordringen er dog, at hvis ikke godkendelsen fra Energitilsynet kommer hurtigt, vil man blive nødt til at stoppe udrulningen af flexafregningen for øvrige kunder. Det vil variere fra netområde til netområde, hvor mange kunder, der kan flexafregnes, uden godkendelsen er på plads for årsafregnede solcellekunder. 

Dansk Energi håber, at der hurtigt kommer en afklaring fra Energistilsynet, således at alle kunder i Danmark hurtigst muligt kan få adgang til denne mulighed.

– Selvom vi er glade for, at ventetiden nu næsten er ovre, og vi tripper for at tilbyde kunderne nye produkter baseret på timeafregning, er vores bekymring, at godkendelse i Energitilsynet trækker ud, og at vi derfor bliver nødt til at bremse udrulningen. Det vil være uheldigt for kunderne, da ikke alle vil få muligheden. Og det vil være uheldigt for elhandelsselskaberne, da de potentielt vil blive nødt til at sige nej til kunder, der ønsker timeafregning, siger Kamilla Thingvad, afdelingschef i Dansk Energi

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Masser af nye solcelleprojekter i støbeskeen efter flot 2022
Kommune beder Energinet om at udvide arealet til energiøens landanlæg af nabohensyn
Fabrik vil være selvforsynende med solceller, men kommunen tøver
Kronjysk fjernvarme skal bindes sammen
Økonomiudvalg kræver potentiel ny drejebog for megaanlæg skærpet
Milliardordre til NKT
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.219