23948sdkhjf

DS Håndværk & Industri frygter gentagelse af renoveringspulje-eventyret

I den netop vedtagne finanslov indgår en pulje på 400 mio. kr. til skrotning af oliefyr, som erstattes af moderne klimavenlige energisystemer. DS Håndværk & Industri frygter samme situation som ved renoveringspuljen.
Ifølge aftalen får forbrugere et skrotningsbevis, som kan indløses ved f.eks. i stedet at etablere en effektiv varmepumpe eller et nyt fyr kombineret med et solvarmeanlæg. Tilskuddet vil være i størrelsesordenen 15-25 % af investeringen – afhængig af den valgte teknologi.

DS Håndværk & Industri har fået oplyst, at ordningen vil blive etableret hurtigst muligt, men det har ikke været muligt at få yderligere information om planerne.

Planerne om renoveringspuljen fik al arbejde til at gå i stå
Da renoveringspuljen blev vedtaget i foråret, gik der flere måneder fra offentliggørelsen af planerne, til regeringen var klar med selve puljen. I den periode gik stort set al renoveringsarbejde på private huse i stå mens forbrugerne afventede tilskudsmulighederne – og det gav store problemer for de små og mellemstore virksomheder.

Regeringen gentager fejlen
DS Håndværk & Industri ser en stor fare for, at regeringens planer, der som udgangspunkt er gode og positive, igen får utilsigtede og meget uheldige konsekvenser for branchen. Regeringen melder en pulje ud, men der er hverken tekniske specifikationer eller et bud på tidshorisont for ordningens ikrafttræden.

- Vi har ikke brug for endnu et benspænd for de små og mellemstore viorksomheder, og vi beder derfor regeringen melde ud NU, siger formand for DS Håndværk & industri, Jim Stjerne Hansen.

- Vi – og forbrugerne – har brug for at vide præcist hvilke oliefyr, der kan give præmie ved skrotning, og præcist hvad der kan gives tilskud til som erstatning. Og så har vi naturligvis behov for en enkel og smidig administration af ordningen, så både forbrugerne og vores medlemmer ikke får problemer.

Kilde: DS Håndværk & Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079