23948sdkhjf

DTU og DMI tager temperaturen på det arktiske klima i Nuuk

I næste uge samler DMI og DTU Space mere end 150 af verdens førende klimaforskere i Nuuk for at gøre status over klimaændringerne og deres konsekvenser i Grønland og Arktis.
Klimaændringerne i de nordligste egne har stor interesse blandt internationale forskere, fordi ændringerne her kan få konsekvenser for resten af kloden - f.eks. i form af højere vandstand i verdenshavene og ændrede havstrømme, der bl.a. vil påvirke temperaturen i Danmark.

Blandt de spørgsmål, som forskerne skal drøfte, er:
  • Hvor hurtigt smelter indlands-isen og havisen?
  • Hvordan påvirker smeltevandet de globale havstrømme?
  • Hvordan vil klimaændringerne påvirke naturen og samfundet i Grønland?
På åbningsdagen af konferencen vil førende forskere og eksperter afholde en række offentligt tilgængelige foredrag, som dels vil give en opdateret status over klimaforandringerne i Grønland og Arktis og dels give bud på, hvilke udfordringer og muligheder, klimaforandringerne stiller det grønlandske samfund over for - bl.a. i forhold til fangst, transport og naturressourcer samt råstofudvinding, skibstrafik og sikkerhed i de arktiske farvande.

Læs mere om konferencen her: http://conferences.dtu.dk/conferenceDisplay.py?confId=22

Konferencen arrangeres af DTU og DMI i samarbejde med det nyetablerede Klimaforskningscenter ved Grønlands Naturinstitut. Workshoppen "Changes of the Greenland Cryosphere", som DTU Space står for, er en del af DTU Klimateknologi, der har til formål at fremme bæredygtige løsninger.

Kilde: DTU

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094