23948sdkhjf

Dong deltager i CO2-lagringsprojekt i Skotland

Energi-koncernen Dong Energy vil nu udbygge sin viden om CO2-lagring og har derfor investeret et mindre millionbeløb i verdens hidtil største anlæg til afprøvning af oxyfuel-teknologi til opsamling af CO2 fra kulkraftværker.
Dong Energy vil med være med helt fremme, når det gælder CO2-lagring. Derfor har man investeret i et anlæg til afprøvning af oxyfuel-teknologi til opsamling af CO2 fra kulkraftværker. Anlægget, der har kostet 62 mio. kr., ligger i Skotland og er netop blevet indviet.

Det er ikke kun Dong, der har vist stor interesse for projektet. Også svenske Vattenfall, tyske E.ON, samt energiselskabet Doosan Babcock Energy deltager i projektet.
Forsknings- og udviklingschef i Dong Energy Charles Nielsen ser det som ganske naturligt, at de store selskaber går sammen i forbindelse med projekter som dette.

- CCS (Carbon Capture and Storage, Red.) er så stort og omkostningskrævende, at teknologien skal udvikles i et samarbejde mellem lande og store virksomheder. Det giver ingen mening, at den enkelte virksomhed skal udvikle teknologien selv, siger Charles Nielsen.

Oxyfuel-teknologien er en af tre metoder til opsamling af CO2 fra kulfyrede kraftværker. Her gennemfører man kulforbrændingen i ren ilt, hvilket gør den efterfølgende rensning af røggas væsentlig lettere. Det kræver dog et iltanlæg, hvor man kan håndtere de meget høje temperaturer, der kommer ved forbrænding af ren ilt.
De to andre metoder er forgasning og postcombustion.

Anlægget i Skotland skal vise om oxyfuel-teknologien overhovedet kan bruges.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141