23948sdkhjf

Risø DTU medarrangør af stormøde om handel med CO2 kvoter

I disse dage er mere end 500 mennesker samlet for at diskutere det globale og regionale CO2 kvote marked. Det sker på det latinamerikanske og caribiske Carbon Forum 2009, der finder sted i Panama City, Panama fra 24. til 26. juni. Forummet er arrangeret af UNEP Risø Centre på Risø DTU i samarbejde med den latinamerikanske energiorganisation OLADE, Den Internationale Emissionshandelsorganisation, og Verdensbanken.
På mødet vil centrale aktører drøfte de latinamerikanske og caribiske carbon markeder, udfordringerne i forbindelse med klimaændringerne, og den seneste udvikling i den internationale carbon marked.

- Det er fjerde gang UNEP Risø Center arrangerer denne begivenhed, og det er unikt i den forstand, at det fungerer som en platform for viden- og informationsudveksling. Det er gratis at deltage, så mødet samler projektudviklere og tekniske specialister fra en række lande,"siger John Christensen, leder af UNEP Risø Centre.

De tre dage giver deltagerne mulighed for at suge viden til sig fra de mest fremtrædende eksperter fra den offentlige og den private sektor inden for strategier og initiativer til fremme af CDM i regionen.

På baggrund af en analyse foretaget af UNEP Risø Centret vil der være omkring 1.400 latinamerikanske og caribiske CDM-projekter i gang ved udgangen af 2012.

- Det er et marked på i alt 3, 9 milliarder USD under forudsætning af en CER pris (CER = certified emission reductions) pris på 15 USD. Der er stor aktivitet i denne region af verden, og det er værd at nævne, at det første CDM projekt der har anmodet om registrering kommer fra Mexico, siger Miriam Hinostroza, der er seniorøkonom og Carbon Finance koordinator i UNEP Risø Centret på Risø DTU.

Det latinamerikanske og caribiske Carbon Forum 2009 skal formidle dialog mellem projektudviklere og tekniske specialister inden for mange forskellige sektorer og teknologier. Der skal udveksles erfaringer om hvordan CDM-projekter gennemføres bedst muligt i Latinamerika. Der vil også blive afholdt bilaterale møder mellem de nationale CDM kontorer, projekt ejere, købere af carbon kreditter.

Det latinamerikanske og caribiske Carbon Forum 2009 finder sted på "El Panama" Hotel, Panama City, Panama, og værten er Panamas miljøministerium, se mere på www.latincarbon.com/2009/

Kilde: Risø DTU

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235