23948sdkhjf

Danske solceller til elproduktion på trapperne

En dansk iværksætter og ingeniør står klar til at indlede solcelleproduktion baseret på hans egen opfindelse. Målet er at skabe hundreder af danske arbejdspladser og at tage kampen op med tyske producenter.
De indledende manøvrer er ved at være ovre, og Erik Hansen står nu klar med, hvad der ser ud til at blive et 600 millioner kroners projekt. Han vil indlede serieproduktion af solceller i Danmark baseret på hans egen patenterede opfindelse.

Erik Hansens solcelleeventyr er samlet i holdingselskabet Topsun A/S, herunder selskabet Allsun, der producerer solvarme, og Sunsil, der producerer selve teknologien til solcellerne til elproduktion.

Det særlige ved Erik Hansens teknologi er, at solcellerne kan kobles direkte til elenettet, da de producerer vekselstrøm. Den omformer, der normalt monteres på almindelige solceller er indbygget i Sunsils solceller, hvilket gør dem nemme at installere, men samtidig øger prisen på cellerne en anelse.

Det danske initiativ skal tage kampen op med tyske producenter og vinde gennem effektivitet.
- Vi kan øge udbyttet fra solceller med vores teknologi med 20-30 pct., så jeg forventer, at vi kan opnå et stort marked i hele Europa, siger Erik Hansen til dagbladet Børsen.

Formand for Dansk Solcelle Forening Henrik Raunkjær udtrykker stor glæde over det nye initiativ, især fordi solceller til elproduktion er nærmest ikke eksisterende i Danmark, hvor vi oftest anvender solanlæg til varmeproduktion.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.864