23948sdkhjf

Afgørelse: Fjernvarmeselskaber må opkræve millioner hos kunderne

Det huer ikke ministeren.

Energitilsynet har netop sat punktum i en årelang strid om forretning af indskudskapital i fjernvarmesektoren.

Afgørelsen betyder, at EnergiGruppen Jylland Varme (EGJ Varme) må opkræve 172 mio. kr. for perioden 2011 - 2017 hos forbrugerne. Opkrævninger, der ikke skal bruges til at finansiere nødvendige reparationer af fjernvarmenettet, men derimod give ejerne - det kommercielle andelsselskab Eniig og Herning Kommune - mulighed for at bruge pengene på andre aktiviteter.

Det skriver Altinget

Afgørelsen vækker bekymring i sektoren, da man frygter at andre selskaber vil gøre det samme. Kontorchef hos Energitilsynet Martin Windelin fortæller, at man i øjeblikket har 60 ansøgninger, af samme type som EGJ Varmes, liggende.

Energi-, Forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt mener, at de nuværende regler om forretning er forældede og tillige meget svære at administrere med lange sagsbehandlingestider og store prissmæk for forbrugerne til følge. 

Han og regeringen vil nu arbejde på at få lovgivningen ændret.

- Med forsyningsstrategien foreslår regeringen, at selskaberne kun opnår forrentning, når de rent faktisk investerer i nettet og produktionen, så vi dermed understøtter investeringer i eksempelvis nye grønne teknologier. Derudover vil vi gøre reglerne mere administrerbare end i dag, hvorved vi forhåbentlig undgår store sagspukler i fremtiden, siger Lars Christian Lilleholt.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125