23948sdkhjf

Private elkunder må vinke farvel til loft over elregningen

Danmarks 2,6 mio. husstande har med et snuptag mistet et afgørende sikkerhedsnet under elregningen, skriver Finans.

I sommeren 2014 lagde Dansk Folkeparti stemmer til en vækstplan fra den daværende SR-regering. Et led i den politiske byttehandel var en aftale om, at husstandenes årlige betaling af grøn elafgift – den såkaldte PSO-afgift - ikke overstiger 1,8 mia. kr. frem mod 2020.

Men med indgåelsen af en ny PSO-aftale vil private husstande opleve, at PSO-regningen sprænger loftet både i 2016 og i de kommende år.

Tal fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet viser, at det manglende afgiftsloft vil koste private elkunder 1,6 mia. kr. ekstra i perioden 2017-2020. Hertil kommer en merudgift i indeværende år på 1,5 mia. kr.

PSO-loftet har ellers været en mærkesag for DF.

- Vi har siddet i en situation, hvor vi skulle finde et flertal. Vi synes, at vi kunne leve med et kludetæppe af forskellige finansieringskilder, siger René Christensen til Finans om forløbet, der førte til et farvel til PSO-loftet.

Parcelhusejernes Landsforening har ikke meget tilovers for DF’s forklaringer.

- I forvejen er PSO-loftet blevet sprængt flere gange, og hver gang har DF haft travlt med bortforklaringer. Imens regningen er landet hos husholdningerne, siger landsformand Allan Malskær til Finans.

Enhedslisten, der står uden for den nye PSO-aftale, er heller ikke imponeret.

- Det ser ud som om, at DF enten bevidst er løbet fra sit løfte eller er blevet snydt til at tro på regeringens talmagi, siger finansordfører Pelle Dragsted (EL) til Finans.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093