23948sdkhjf

Danske solcelleløsninger et mulehår foran Elon Musk

I fredags præsenterede Teslas topchef Elon Musk sit solcelletag. Det skete med samme store armbevægelser som med lanceringen af elbilerne og batteripakken til parcelhuset.

Men helt first mover på området er Elon Musk altså ikke. Danske virksomheder har i flere år udviklet på lignende løsninger og har faktisk allerede sendt deres solcelle-tagløsninger i produktion.

-  Vi er first movers indenfor integrerede solcelleløsninger og præsenterer i år en lang række lignende løsninger på årets Building Green Messe i Forum. Men modsat Teslas nye produkt er det ikke noget, der skal ventes på. Vores integrerede solceller i tage og facader er i produktion, oplyser Gaia Solar, der ikke er eneste danske virksomhed, der er et skridt længere fremme end Elon Musk.

 Hos virksomheden Racell i Albertslund er der rullet flere ordrer ind på dennes tagløsning, der både producerer strøm og varme. Her er der også godt gang i produktionen.

 - Vi har 40 mand på fabrikken i Albertslund, men jeg forventer at der bliver skabt mange flere jobs i løbet af 2017 og 2018, da vi allerede har nye ordrer på vej, både fra Stavanger, Aarhus, København, Oslo og Växjö, siger Yakov Safir.

 Stjernedrys over danske løsninger 

Selvom man må sige at de Gaia Solar og Racell har fået sig noget af en konkurrent, så er begge virksomheder overordentligt tilfredse med konkurrencen fra Elon Musk.

 - Vi synes det er meget positivt, at så stor en spiller som Tesla går ind på markedet for integrerede solceller, fordi det skaber en masse opmærksomhed, lyder det fra Gaia Solar.

 Også hos Racell er Yakov Safir glad for det stjernestøv, der nu drysses ned over hans tagløsning, og især den opmærksomhed, der følger Elon Musks satsninger. Bekymret over konkurrencen er han derfor slet ikke. 

 -  Vi er jo lidt foran. Vi har allerede brugt tre år på udviklingen og er i gang med at producere, siger Yakov Safir.

 De danske løsninger

Hos Racell i Albertslund har Yakov Safir og hans medarbejdere udviklet et bygningselementet, der består af indbyggede solceller og en energiabsorber skjult bag en ensartet overflade. Ud over at taget producerer strøm, når solen skinner, så producerer det ved hjælp af energiabsorberen også solvarme.

Hos Gaia Solar har man i samabejde med både Komproment og Steni fremstillet både tag- og facadeløsninger integreret med solceller. 

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094