23948sdkhjf

Grøn energi er Rambølls nye guldæg

Trods svært marked på olie- og gasfronten lander Rambøll solidt halvårsregnskab.
Rambøll opnåede en omsætning på 5,4 milliarder kroner, som er en anelse højere end i samme periode i 2015 trods et fortsat vanskeligt marked for olie- og gasrelaterede ydelser.
Driftsresultatet før goodwillafskrivninger (EBITA) på 279 millioner kroner var 91 millioner kroner højere end samme periode sidste år. Resultat før skat var 142 millioner kroner sammenlignet med 82 millioner kroner i samme periode 2015.

- Rambøll har leveret et væsentligt bedre resultat i første halvår af 2016 sammenlignet med tilsvarende periode sidste år. Jeg er tilfreds med, at vi gennem de sidste 12 måneder har leveret det bedste driftsresultat (EBITA) i virksomhedens historie trods svære markedsvilkår. Det fortsat vanskelige olie- og gasmarked og de endnu ukendte konsekvenser af Brexit giver dog usikkerhed og risici, som vi imidlertid arbejder målrettet på at modvirke. Med et stærkt kundefokus forventer vi fortsat vækst i anden halvdel af 2016 og et sundt resultat for året, siger Rambølls koncernchef, Jens-Peter Saul.

Fodfæste i grøn energi
Det tilfredsstillende halvårsregnskab skyldes især gode resultater i de nordiske forretningsenheder og i den internationale forretningsenhed for Energi – et bevis på, at Rambøll har sikret sig et stærkt fodfæste på det globale marked for grøn energi.

I det første halvår af 2016 sikrede Rambøll sig en række højt profilerede projekter verden over inden for særligt grøn energi.

Rambøll skal blandt andet som den første ikke-kinesiske rådgiver designe en af Kinas største havmølleparker , som vil bestå af 100 vindmøller med en samlet kapacitet på 400 megawatt, hvilket svarer til ca. 350.000 danske hjems elforbrug.

I England skal Rambøll rådgive om konverteringen af et kraftværk fra kul til biomasse i den nordøstlige del af landet, hvilket vil reducere CO2-udledningen fra værket med 90 procent.

I USA skal Rambøll hjælpe New York med byens vigtige indsats mod oversvømmelser som følge af skybrud ved at udføre et best practice studie, der samler international viden og erfaring inden for klimatilpasning til brug for New Yorks planlægning.

Rambøll beskæftiger nu 13.200 medarbejdere i 35 lande.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125