23948sdkhjf

Rambøll konverterer kul til biomasse på kraftværk

Nu er man på udkig efter nye medarbejdere til konverteringsarbejder og kraftværksområdet generelt.
Kraftværket i Lynemouth i Northumberland er det næste i rækken af kraftværker i Storbritannien, der konverterer kul til biomasse. Det konverterede anlæg er planlagt til at levere ca. 390 MW klimavenlig el til el-transmissionsnettet, hvilket svarer til mere end 500.000 britiske hjems elforbrug.

- Når man går fra kul til biomasse, nedbringer man CO2-udledningen fra el-produktionen på et kraftværk med op til 90 procent. For værket i Lynemouth betyder konverteringen konkret en reduktion på ca. 700.000 tons CO2 om året. Projektet er derfor et vigtigt skridt fremad for Storbritannien i forhold til at mindske kraftværkssektorens klimapåvirkning. Det er samtidig det største energiprojekt for Rambøll i Storbritannien til dato, siger Mogens Skov, direktør for Rambølls globale kraftværksdivision.

Biomasse, i form af træpiller, skal via en nyopført importterminal for biomasse i Newcastle importeres til anlægget fra globale leverandører af brændsel. Rambøll rådgiver også om den nye importterminal udover biomasseanlægget, brændselslagring og -håndtering.

Fra kul til biomasse
Med afsæt i Danmarks ønske om at blive fossilfrit har Rambøll gennem mange år opbygget en stor viden om biomasseanlæg i Danmark. F.eks. har Rambøll stået for de tre største biokonverteringer på Avedøreværket og Studstrupværket samt det nye biomassefyrede kraftvarmeanlæg på Asnæsværket. Rambøll er desuden involveret i konverteringen fra kul til biomasse på anlæg i Holland. Det er denne ekspertise, som englænderne er interesseret i.

- Lynemouth Power Ltd. har valgt Rambøll frem for andre rådgivere på kraftværksområdet i Storbritannien, fordi Rambøll kunne levere yderst kompetente ressourcer, et stærkt hold inden for tilsynsarbejde og globalt førende ekspertise inden for konverteringsprojekter, herunder også de kritiske sikkerhedsspørgsmål, der er på projekter af denne art, siger Mogens Skov og fortsætter:

- Vi regner med at kunne byde ind med vores ekspertise i denne grønne omstillingsproces fremover, siger Mogens Skov og tilføjer:

- Vi er i stadig vækst og er på udkig efter dygtige medarbejdere inden for dette område og kraftværksområdet generelt.

50 mandeår
Rambøll er hovedrådgiver på projektet med ansvar for bl.a. projektledelse, kontraktstyring, projekteringskontrol, sikkerheds- og byggetilsyn samt koordinering af leverancer og grænseflader.

Rambøll forventer at skulle levere i omegnen af 50 mandeår på opgaven.

Projektet forløber indtil januar 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109