23948sdkhjf

Gaia Solar og Komproment rykker sammen i bussen

Specialudviklede tag- og facadeløsninger med indbygget VE skal nu langes over disken.
Solcelleproducenten Gaia Solar skal udvikle og producere solcellepaneler til Komproments tag- og facadeløsninger. Indtil videre er samarbejdet bundet op på en 2-årig-rammeaftale, men det er vist mest for papirarbejdets skyld.

- Aftalen løber i to år, og så tager vi den op til fornyelse, men vi forventer da at det løber mange år endnu, lyder det fra Peter Terman Petersen hos Gaia Solar.

Også hos Komproment er forventningerne til aftalen store, selvom de politiske vinde, der i dag blæser over solenergien, gør, at man ikke kan være helt klar i spyttet, når det kommer til en konkret målsætning for samarbejdet.

- Det hele kommer til at afhænge af, hvad vores politikere vil. Jeg kan ikke komme med et konkret tal, men vi har da planer om et langsigtet samarbejde, fortæller teknisk direktør hos Komproment Niels Heidtman og understreger:

- Det kan gå hen og blive rigtig, rigtig sjovt det her.

Rykker sammen i bussen
Når Komproment i nordjyske Svenstrup slår pjalterne sammen med Gaia Solar i Hvidovre, så er det for kundernes og fælles bedste. Men også en lille smule under tvang.

- Hvis du havde spurgt for tre år siden var der ingen af os, der havde set det her komme. Men markedet er ikke stort nok, så vi er tvunget af tingenes tilstand. Det har presset os sammen. Udviklingen af markedet har fået os til at rykke sammen i bussen, siger Niels Heidtman og tilføjer, at han er overordentlig glad for samarbejdet, der betyder, at man kan levere hele løsninger til kunderne og ikke bare enkelte komponenter.

- Vi har hele paletten med, lyder det.

Den samme holdning gør sig gældende i Hvidovre.

- Når vi går ud og laver opsøgende salg, så har vi nu Komproment med i tasken. Hvor vi før kun havde vores egne produkter med. Begge virksomheder får dobbelt så stor en kontaktflade. Vi sælger hinandens produkter, fortæller Bjørn Grubbe Rasmussen projektleder hos Gaia Solar.

Udvikler specifikt til Komproment
Gaia Solars fornemmeste rolle i samarbejdet med Komproment bliver - udover salg - udvikling og produktion.

- Vi samarbejder med Komproment om at udvikle specifikke solcellepaneler, som passer ind i det de laver, fortæller Bjørn Rasmussen.

Det være sig tag- og facadeløsninger af teglspån eller naturskifer.

- Vi har valgt nogle specifikke materialer ud, som vi udvikler på til at begynde med, men der er da ikke noget til hindring for,at vi laver nye løsninger, hvis der er behov for det, siger Niels Heidtman.

To leverancer er eksekverede
Allerede nu har de første leverancer i Gaia Solar- og Komproment-regi forladt udviklingsbordene og produktionshallerne.

Et tag- og facade-system med 15,3 kWp solceller er installeret på vaskehuset ved Boligforeningen Ringgården i Aarhus, mens man i øjeblikket lægger sidste hånd på et facadeintegreret solenergi-system på et kollegie i Slagelse.

- Projektet i Slagelse er interessant, fordi det er blevet til i samarbejde mellem en arkitekt, Komproment og Gaia Solar. Det bliver et rigtig flot projekt, som vi forventer os meget af, slutter Niels Heidtman.
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Masser af nye solcelleprojekter i støbeskeen efter flot 2022
Kommune beder Energinet om at udvide arealet til energiøens landanlæg af nabohensyn
Fabrik vil være selvforsynende med solceller, men kommunen tøver
Kronjysk fjernvarme skal bindes sammen
Økonomiudvalg kræver potentiel ny drejebog for megaanlæg skærpet
Milliardordre til NKT
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.141