23948sdkhjf

Solkonge overvejer retssag

Manden bag firmaet Dansk Solenergi overvejer at sagsøge staten for at have gennemført en sollovgivning med tilbagevirkende kraft.
Direktør i Dansk Solenergi Anders Ztorm stod bag 80 procent af de ansøgninger, der i marts og april kom til solcellepuljen. Ansøgningerne indeholdt solcelleanlæg nok til at dække det halve af Læsø, skriver Nordjyske.dk.

Den store mængde ansøgninger fik Energi-, forsynings- og klimaministeret til at lave et lovindgreb med tilbagevirkende kraft. Og netop derfor regner Anders Ztorm ikke med at han får lov til at gennemføre nogen af de mange projekter.

- Der er strammet på lovgivningen før på området for solceller, men aldrig med tilbagevirkende kraft. Projekter, der var indsendt er ved tidligere lejligheder blevet godkendt, så jeg forstår det ikke, siger Anders Ztorm til avisen.

Anders Ztorm har foreløbigt brugt tre år og omkring ti millioner kroner på at forberede de mange projekter på i alt 3600 MW. Nu er alle pengene og det hårde slid muligvis tabt på gulvet. Derfor overvejer han at lægge sag an, men han ved dog ikke, om han orker det, fortæller han til avisen.

Samtidig overvejer Anders Ztorm at rykke til udlandet, hvor han har en del omsætning og kontakter.

Han håber dog, at politikerne kommer til fornuft og laver loven om.
Kommenter artiklen (6)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094