23948sdkhjf

Transportable solcelleanlæg testes på byggepladsen

Risskov Teknik & Solar supplerer salget af styretavler til fødevareindustrien med transportable solceller til byggebranchen. Lige nu testes konceptet af Casa.
Byggepladser er traditionelt set store energislugere, og selvom mange i dag har fokus rettet mod at blive grønnere, så er der stadig meget at hente.

- Byggeselskaberne i dag har fokus rettet mod byggeriet. Elforbruget bliver nedprioriteret. De har ikke overskud til det, men vi ved, at for eksempel kommuner allerede i dag er opmærksomme på byggepladsernes store energiforbrug og entreprenører på at udlede mindre CO2, siger Mikael Kjærgaard fra Risskov Teknik & Solar, der indtil 2012 mestendels gjorde sig i elektriske styretavler til fødevareindustrien.

- Men man lægger jo mærke til, hvad der rører sig. I 2012 kunne vi se, at solceller var det helt store, og så hoppede vi med på den bølge. Vi har testet mange forskellige projekter, og nu er turen kommet til de transportable solcelleanlæg til byggepladser, siger han.

På størrelse med en container
Risskov Teknik og Solar ApS har senest udviklet et mobilt solcelleanlæg på 3kW pr. panel (12 kW i alt), som installeres på byggepladsen, eksempelvis på en tyve fods container eller som på billedet, på taget af skurvognen, hvorfra strømmen til byggepladsen produceres.

Risskov Teknik og Solar ApS har også udviklet en hybridløsning med batteri-backup, der giver muligheder for udnyttelse af energien, også i perioder, hvor solen ikke skinner. Solenergien lagres i den medfølgende Powerbank, så strømmes kan udnyttes f.eks. om aftenen.

- Solcellerne kommer fra en leverandør i Kina, mens inverteren kommer fra firmaet Opti Solar, fortæller Mikael Kjærgaard om løsningen, der er baseret på, at strømmen bruges direkte, mens den laves, og på, at anlæggene kan flyttes til den næste byggeplads, hvor de genanvendes.

Testes på byggepladsen
Solcelleanlæggene testes netop nu på en byggeplads i Esbjerg, nærmere betegnet af Casa ved byggeriet af Rambølls domicil i Esbjerg. Og her er testen indtil videre forløbet tilfredsstillende.

- Vi har testet i Esbjerg i to måneder, og indtil videre viser testen, at den strøm, der laves, bliver brugt straks, siger Mikael Kjærgaard, der forventer at teste fire måneder endnu og derefter give los for salget af containerløsningerne, der også omfatter andet og mere end levering og installering.

- Når anlægget er installeret på en byggeplads hos et byggefirma, er anlægget teknisk set deres, men vi bidrager selvfølgelig ved reparation og vedligehold, siger Mikael Kjærgaard.

Tilfreds med anlægget
Hos Casa er man yderst tilfreds med anlægget.

- Det var nemt at sætte solcelleanlæggene op, og selv her i vintermånederne giver solenergien et betydeligt bidrag til den strøm, som bruges på byggepladsen, fortæller projektchef Thomas Honoré fra Casa.

Solcelleløsningen indgår desuden i det grønne energiregnskab i forbindelse med DNGB-certificering, hvor løsningen er med til at sikre et bæredygtigt grønt byggeri helt fra starten på byggepladsen.

- Det er en fornem løsning, som reducerer de ellers meget høje energiudgifter på byggepladsen, fortsætter Thomas Honoré, og tilføjer:

- Og når byggeriet her er slut, kan anlæggene anvendes igen på den næste byggeplads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079