23948sdkhjf

Boom i nye vingetyper: Testcenter jagter flere folk

En fordobling af vingestest gør, at Blade Test Centre snart mangler medarbejdere.
Ordrene strømmer ind hos vindmøllevinge-testcenteret Blade Test Centre (Blaest) i Aalborg. Det betyder, at centeret indenfor kort tid kommer til at mangle folk.

- Vi har en plan om snart at ansætte tre nye medarbejdere. Vi har ordrerne i hus, og inden sommerferien begynder vi at få rigtig travlt, siger administrerende direktør Erik Steen Jensen, der kom til virksomheden i april 2015.

Direktøren fortæller, at 2015 var et mindre godt år, hvor virksomheden kun testede fire vingetyper. I år vil der derimod komme syv til otte vinger forbi fabrikshallen på Østhavnen i Aalborg - deriblandt meget, meget store vinger.

Virksomheden kommer til at efterspørge både ingeniører og måleteknikere. Det er gerne folk med relevant erfaring, som er vant til at arbejde i en branche med store emner og høje kvalitetskrav, fortæller direktøren.

Overvejer ny prøvestand
I øjeblikket overvejer Erik Steen Jensen også, om der skal bygges en ny prøvestand, som vil gøre, at Blaest kan teste endnu større vinger på mere end 90 meter i længden.

Så sent som sidste år blev bygningerne udvidet, og det betyder, at vinger op til cirka 85 meter kan testes i de nuværende prøvestande. Men det rækker ikke langt ud i fremtiden, hvor vingerne til offshoremøller vil nå længder på over 100 meter.

- Det er en udfordring, som vi arbejder med en løsning på. Vi ligger dog ideelt placeret tæt ved havnekajen, for disse store vinger kan ikke transporteres på landevejen, og må derfor sejles hertil, siger direktøren.

Testcenteret laver både dynamiske og statiske tests af nye vinger. Testene bruges som en del af grundlaget i forbindelse med typegodkendelser af nye vinger og vindmøller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078