23948sdkhjf

Året der gik: De kedelige konkurser

Konkursstatistikkerne viser heldigvis, at det går den rigtige vej. Energisektoren er et bevis herfor: Der var ikke mange konkurser i årets løb.
Energy Supply ser tilbage på året, der er gået. Der var ikke mange konkurser i energisektoren.

Blandt de få konkursramte i 2015 fandt man blandt andet solcellevirksomheden Blue Solar , der i februar måtte kaste håndklædet i ringen. Konkursen skyldtes regeringens henholdende politik på solcelleområdet, der i næsten to år havde betydet et meget stillestående marked og et stort fravær i ordrer. Og selvom den nye solcellelov trådte i kraft 11. februar 2015 var det ikke nok til at holde skindet på næsen.

Også hos Andresen Wind Towers var ordretørke årsag til den konkursbegæring , man indgav i juli-måned. - Pæn interesse, men ingen konkrete aftaler, lød det forklarende fra ledelsen.

Det var dog ikke manglende ordrer, der var årsag til, at Trefor i april lukkede ned for projektet Remergy med en decideret konkursbegæring.

- Der er ikke gået noget galt. Vi har selv indgivet begæringen. Det hele er foregået i god ro og orden, fortalte adm. direktør hos Trefor, Knud Steen Larsen og bestyrelsesmand i Remergy dengang til Energy Supply om den ganske udramatiske konkurs i firmaet, der skulle levere bæredygtige og energirigtige løsninger til verdens ulande.

Leverandør af dampturbineanlæg Esscano Powers måtte også i 2015 dreje nøglen . Det skete i august og en af årsagerne til konkursen var problemer med en fransk underleverandør, der skyldte Esscano Powers 11 mio. kr. En gæld, der grundet en voldgiftsag i Frankrig, ikke kunne inddrives.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125