23948sdkhjf

Esscano Power konkurs

Den sjællandske leverandør af dampturbineanlæg er blevet erklæret konkurs ved Sø- og Handelsretten.
Konkursdekretet er blevet afsagt torsdag den 6. august efter begæring modtaget torsdag den 5. august. Det skriver Statstidende.

Udover dampturbineanlæg, som Esscano Power solgte på provisionsbasis, tilbød virksomheden også projektledelse samt installation og idriftsættelse af anlæggene. Derudover havde man egen produktion af industrielle spjæld.

I seneste regnskab, der er fra 2013/2014, kom man ud med en bruttofortjeneste på 10,0 mio. kr. og et overskud før skat på 1,0 mio. kr. Selskabets egenkapital var ved udgangen af regnskabsåret på 2,4 mio. kr.

I regnskabet berettede Esscano Power dog om problemer i forbindelse med et projekt leveret i Saudi-Arabien, hvor man arbejdede for en fransk underleverandør, hos hvem man havde et tilgodehavende på 11 mio. kr. Den franske virksomhed var selv del i en voldgiftsag, som truede virksomhedens fortsatte drift, og derfor var det ifølge fransk lovgivning ikke muligt at tvangsinddrive gælden. Esscano Power var dog konkursforsikret for 7,5 mio. kr., fremgår det af regnskabet.

Kurator Andreas Kærsgaard Mylin oplyser til Energy Supply, at han lige nu arbejder på at skaffe det fornødne overblik over konkursboet efter Esscano Power, og han forventer, at dele af aktiviteterne vil blive solgt fra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078