23948sdkhjf

Andresen Towers kaster håndklædet i ringen

Vindmølle-konkurs. Ordretørke får ledelsen i tårnproducenten Andresen Towers til at indgive konkursbegæring.
Pæn interesse men ingen konkrete aftaler. Det kendetegner ifølge ledelsen i Andresen Towers reaktionen fra potentielle kunder og investorer. Derfor trækker ledelsen i producenten af vindmølletårne nu stikket med en konkursbegæring pr. 6. juli 2015.

I forbindelse med opstart af produktionen i 2012 indgik Andresen Towers en eneforhandlingsaftale med Siemens Wind Power. Efter at opstartsvanskelighederne blev løst udtrykte Siemens Wind Power tilfredshed med konceptet og de producerede tårne. Siemens Wind Power havde dog ikke den nødvendige ordreindgang til at sikre, at kapaciteten i Andresen Towers kunne udnyttes. Efter gensidig overenskomst ophørte eneforhandlingsaftalen derfor i efteråret 2014.

Interesse affødte ikke ordrer
Siden eneforhandlingsaftalens ophør har den daglige ledelse i Andresen Towers arbejdet på at få nye kunder ind. De største aktører på markedet har vist pæn interesse for konceptet, men det har ikke affødt konkrete ordrer.
Underskud blev til overskud
Andresen Towers startede produktion i 2012. Et vanskeligt første år endte med et underskud på 55 mio. kr. Efterfølgende kom produktionen under kontrol, og der er leveret over 200 vindmølletårne i op til 142 meters højde til lande i Europa. Regnskabsåret 2013/2014 endte med et pænt overskud.

Andresen Towers A/S er et selvstændigt datterselskab i IAI Holding koncernen.

Ejerkredsen har i en periode arbejdet på at finde industrielle investorer, som kunne være med til at videreudvikle konceptet og levere de totalløsninger, som markedet efterspørger. Også her har der været vist en pæn interesse, men uden resultat.

Andresen Towers har løbende over det seneste år tilpasset medarbejderstyrken betydeligt og har måttet sige farvel til mange dygtige og loyale medarbejdere. Endvidere er en del medarbejdere blevet ansat andre steder i IAI koncernen. Der er ni medarbejdere tilbage i Andresen Towers, som desværre er omfattet af konkursen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098