23948sdkhjf

Jupiter Group har succes med ny produktion i Polen

Glasfiberprodukter til vindmølleindustrien styrket af lokal knowhow
Danske Jupiter Group, der laver glasfiberprodukter til vindmølleindustrien, har netop etableret produktion i Polen, og det har ifølge direktør Jens Kristensen været en god beslutning. Succesen skyldes især brug af lokal knowhow, konstaterer han..

Virksomheden harvalgt at samarbejde med en dansk rådgiver, der har rødder i Polen. Michael Stahl, som driver konsulentvirksomheden Baltic Composite Supplies (BCS), har specialiseret sig i at etablere og igangsætte fabrikker i Polen, og han har spillet en vigtig rolle for Jupiter.

- Mange virksomheder tror, de kender kulturen i Polen, og så har man allerede begået den første og største fejl, for der er store forskelle, fortæller Jens Kristensen.

Der er behov for lokalt kendskab, og for Jupiter Group var det samtidig altafgørende at have Michael Stahl dedikeret til opgaven, da etableringsfasen var meget svær at fjernstyre fra Danmark. Desuden kan en lokalkendt også i højere grad imødekomme polakkernes arbejdskultur, der er meget anderledes end herhjemme.

- Man er Des med chefen, og man skal ikke forvente, at polske fabriksarbejdere selvstændigt tager initiativ, forklarer konsulenten.

Tocifret millionbeløb

Han pointerer også, at mange virksomheder har knækket nakken ved den såkaldte offshoring, fordi de udflyttede produktionsopgaver har været for komplekse. Det er ifølge eksperten nødvendigt, at opgaverne er simple, og metoderne skal gerne være afprøvede, inden den polske produktion sættes i gang. Industrielt udviklingsarbejde bør som udgangspunkt stadig finde sted i Danmark, råder han.

Ifølge Jens Kristensen fra Jupiter Group er det værd fra begyndelsen af at dedikere rigeligt med ressourcer til at få den polske produktion optimalt op at køre. Det er meget vigtigt, at man har fokus på alle dele af organisationen, så ledelsen ikke halter, når produktionen er klar. Jupiter har således investeret et tocifret millionbeløb i den polske produktion.

Ud over i Polen har Jupiter Group også produktion i Danmark, Kina og USA. Virksomheden beskæftiger cirka 600 medarbejdere på verdensplan, og den polske fabrik har 85 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063