23948sdkhjf

Randers godkender 103,2 hektar solenergi

Randers byråd vendte i går tommelen op ad til tre af seks planlagte solcelleanlæg i kommunen, mens de resterende tre anlæg blev skrottet.
Efter måneders debat har Randers Byråd nu godkendt lokalplanerne for solcelleanlæg i Gimming, Mejlby og Ilshøj, mens lokalplanerne for solcelleanlæggene i byerne Havndal, Dalbyover og Ilshøj blev nedstemt. Det skriver Randers Amts Avis.

Resultatet er at der nu skal etableres 103,2 hektar solceller ved de tre byer.

Solcelleplanerne var ellers tæt på at blive udskudt på byrådsmødet da socialdemokraterne foreslog, at lokalplanerne for de seks anlæg blev sendt i behandling igen, blandt andet på grund af manglende visualisering. Det forslag blev dog nedstemt.

Det er det privatejede firma Solenergidanmark A/S, der har planlagt at leje jord fra private landmænd for at etablere anlægget og det er netop anvendelsen af landbrugsjord der springer i øjnene på en af modstanderne.

- Jeg er ikke imod solceller. Men at tage god landbrugsjord ud af drift i 25 år, når der samtidig er mangel på mad i verden, er ikke hensigtsmæssigt, sagde Anders Buhl Christensen fra Venstre forud for mødet.

Læs hele artiklen i Randers Amts Avis.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11