23948sdkhjf

Styrelse giver grønt lys til solcelleanlæg i Randers

Randers Kommune kan nu arbejde videre med lokalplaner, der kan give plads til seks nye anlæg.
Erhvervsstyrelsen havde ellers nedlagt veto mod to af solcelleanlæggene i henholdsvis Ilshøj og Gimming, fordi de ligger inden for tre kilometer fra kysten. Nu har styrelsen imidlertid fået en redegørelse for placeringen fra Randers Kommune, og derefter givet grønt lys til at arbejde videre med planerne. Det skriver Randers Amtsavis.

- Ved Gimming ligger der allerede flere højspændingskabler i jorden, og ved Ilshøj ligger der i forvejen nogle kabler, der går op til de syv vindmøller ved Ilshøj. Det var dem, vi skulle gøre noget mere ud af at forklare beliggenheden af, siger landinspektør og planlægger ved Randers Kommune, Thomas Secher, til avisen.

Kommunen fortsætter nu behandlingen af lokalplanerne for alle seks solcelleanlæg. Udover Ilshøj og Gimming gælder det anlæg i Havndal, Dalbyover, Mejlby og Rejstrup. Anlæggene har været drøftet i kommunens teknik- og miljøudvalg, og næste skridt bliver økonomiudvalget og sidenhen byrådet.

Med lokalplanforslagene planlægges der i alt cirka 73 MW solcelleanlæg med en forventet årlig elproduktion på cirka 65,5 mio. kWh – svarende til cirka 16.400 husstandes årlige elforbrug.

Originalartikel: http://amtsavisen.dk/randers/frafalder-v...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111