23948sdkhjf

Halsnæs Forsyning har 8 millioner i klemme hos Skat

Halsnæs Forsyning har overleveret godt 8 millioner kroner til inddrivelse hos Skat, hvilket skaber uro, da Skat har stoppet driften af opkrævningsystemet EFI.
Det er bestemt ved lov, at forsyningen skal bruge Skat til inddrivelser, men det bliver en anelse problematisk, når Skat har stoppet driften af sit opkrævningssystem EFI.

- Når det er et krav at vi skal bruge Skat, må vi selvfølgelig stille krav om, at Skat har værktøj, der kan løse opgaven, udtaler formand for Halsnæs Forsyning A/S, Thomas Møller Nielsen. Og han fortsætter:

- Det er uretfærdigt, at de kunder der betaler deres regninger, også skal betale for dem der ikke betaler – blot fordi systemet ikke fungerer.

For at undgå at gælden forældes hos Skat, har forsyningsselskabernes brancheforeninger på både vand, spildevand, fjernvarme og affald, bedt skatteministeren om at blive fritaget for pligten til at bruge Skat til opkrævning af gæld.

- I den nuværende situation vil vi som forsyning selv kunne lave bedre aftaler med de af vore kunder der ikke har betalt, end Skat kan, og det er derfor helt naturligt at vi får lov til at løse opgaven selv, mener administrerende Direktør i Halsnæs Forsyning Jan Hvidtfeldt Andersen og understreger:

- Så kan vi altid lægge opgaven tilbage til Skat hvis de på et senere tidspunkt kan dokumentere at de kan løse den, afslutter Jan Hvidtfeldt Andersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093